(6-8-2023 ….. MHA ….. )      Gazimağusa’ya bağlı Korkuteli köyünde ağılı bulunan Döndü Acı’nın ağılına saldıran başı boş köpekler yaklaşık 20 nin üzerinde koyunu ve kuzuları telef ederek 1 tanayı da yaraladılar. Korkuteli’nde ağılı bulunan Döndü ACI ;

2-49

‘’ Korkuteli’nde ağılım var ve ben geçimimi hayvancılık ile sağlıyorum mandırama başı boş köpekler musallat oldu perşembe gününden beri 20 nin üzerinde hayvanım telef oldu ancak kimselere sesimi duyuramadım, Muhtar ilgilenmedi Belediye Başkanı ilgilenmedi bir tek Dörtyol polisi geldi ve onlar ilgilendi ancak onlar da zabıt tutup ilgili birkaç yeri aradılar ancak onların da telefonlarına cevap veren olmadı. Ben hayvancılık ile geçiniyorum ve kaç gündür bu köpekler ile ilgili kime müracaat ettim ise kimseye sesimi duyuramadım.’’ Dedi.

4-27

Bu vahim olay ile ilgili olarak telefon aracılığı ile ulaştığımız ve görüşlerini aldığımız Tarım Bakanı Dursun Oğuz’a konuyu aktardığımız zaman ise Tarım Bakanı Oğuz şu ifadeleri kullandı. ’’ Maalesef son zamanlarda bu tür olaylar ile karşılaşıyoruz ancak bu tür hayvan ölümleri sigorta kapsamında değil her hayvan üreticisi kendi tedbirini almak ile yükümlüdür’’ dedi.  (MHA)

k-4