(30.10.2023…..MHA…..) KIBRIS TÜRK ORTA EĞİTİM ÖĞRETMENLER SENDİKASI (KTOEÖS), GAZİMAĞUSA TÜRK MAARİF KOLEJİ OKUL AİLE BİRLİĞİ İLE BİRLİKTE EYLEM YAPTI.

Eylemde, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun Gazimağusa Türk Maarif Koleji'nde yakın zamanda yaşanan tavandan düşen mermer parçası olayına ilişkin açıklamaları sert bir dille eleştirildi.

Ayrıca, okul binalarının depreme karşı yeterince dayanıklı olmadığı konusunda eleştiriler dile getirildi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarını eleştirerek depremde en fazla kaybı olan okulda öğrencilerin ve öğretmenlerin zan altında bırakıldığını savundu.

slm

Eylem, düşen mermer parçasıyla ilgili yapılan ‘’mermerin düşürülmüş olabileceği’’ yönündeki açıklamaların kabul edilebilir bir yanı olmadığına değindi.

h-13

Gazimağusa Türk Maarif Koleji Okul Aile Birliği adına konuşan Sevire Sarper, deprem felaketinin üzerinden aylar geçmesine rağmen gerekli önlemlerin hala alınmadığını dile getirdi.

ş-13

Okul öğretmenleri adına konuşan Fatoş Balıkçı da okulda bir bloktan mermer parçasının düştüğünü ve bazı öğretmenlerin son anda yaralanmaktan kurtulduğunu anlattı.

k-10

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nu açıklamaları sebebiyle eleştirerek Gazimağusa'daki birçok okulun depreme dayanıklı olmadığını iddia etti. (MHA)