(15.09.2023.....MHA.....)Kuzey Kıbrıs, NorthernLAND vizyonuyla gerçekleşecek en büyük spor etkinliği olan NorthernLAND Sports Fest'e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

logolu 10

29-30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek bu heyecan verici etkinlik 8 Kategori ve 11 branşta, yüzlerce sporcu ve binlerce sporseveri festival havasında 3 gün boyunca buluşturacak.

logolu 6

22'den fazla ülkeden gelen sporcuların ülkemizin sporcularıyla mücadele edeceği bu etkinlik, sadece spor turizmine katkı sağlamakla kalmayacak; aynı zamanda 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerle unutulmaz bir mücadele atmosferi sunacak.

feriha yiğittürk

NorthernLAND Reklam ve Pazarlama Müdürü Feriha Yiğittürk açılış konuşmasında:

“İlk kez yapılacak olan festivalimizin geleneksel hale gelmesi için çalışmalar yapılmıştır”

NorthernLAND Sports Fest'te KKTC Atletizm Federasyonu, Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu, KKTC Voleybol Federasyonu ve KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu iş birliğinde 8 ana branş ve 11 kategoride yarışmalar gerçekleşeceğinden bahseden Feriha Yiğittürk konuşmasına şöyle devam etti;

“Gerçekleşek olan festivalimizde NorthernLAND, hem Şampiyon Melekler’imizin anısını yaşatmak hem de geleceğin şampiyonlarını desteklemek için 3 kilometre halk yarışı koşusundan elde edilecek tüm geliri Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Eğitim Bursu’na bağışlama kararı almıştır”

görkem özbilen

Daha sonrasında, Festival Koordinatörü Görkem Özbilen festivalin detaylarını paylaşmak üzere konuşmayı devraldı.

Görkem Özbilen yaptığı konuşmada;

“NorthernLAND Spor Fest bir spor etkinliğinden ziyade bir turizm etkinliği olarak bölgemize halkımıza kazanımı olması için tasarlanmış bir festivaldir. NorthernLAND Spor Fest 22 ülkeden 850’den fazla sporcuyu ilk yılından bir araya toplayabilecek kapasiteye ulaşmıştır”

Görkem Özbilen, festivalin bütçesinin 1.5 milyon Türk Lirası olduğunu ve bu rakamın sporculara eşit bir şekilde ödül olarak dağıtılacağının müjdesini verdi ve bu cömert katkı için NorthernLAND'a teşekkür etti.

ferhat sakallı

Daha sonrasında, toplantıda konuşmaya devam eden Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, etkinliklerin çoğunun Lefkoşa’da gerçekleştirildiğini ama artık İskele bölgesinin de değer kazanmaya başladığını ve bu tarz etkinlikler için uygun olduğundan bahsetti.

Ferhat Sakallı’nın konuşması şu şekilde;

“İskele aslında sporun başkenti olması gereken bir bölgemiz çünkü spor dediğimizde sadece Lefkoşa bölgesi öne çıkıyor ama artık yapılan organizasyonlarla İskele bölgesi de değer kazanmaya başlamıştır.”

Ülkemizde takım sporlarının daha popüler olduğunu ama bu festivalde bireysel sporlara verilen önemden dolayı da NorthernLAND’a teşekkür etti ve yurtdışından gelecek olan sporcuların hem ülkemizin hem de ülkemizin sporcularının tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı.

ali dahl

Toplantıda konuşmayı devralan Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu,  çeşitli spor branşlarında yarışılacak olmasının NorthernLAND’ın vizyonunu gösterdiğini ve bireysel sporların ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti;

“Bireysel sporların ülkemizin uluslararası alanda tanıtım açısından çıkış noktamız. Bireysel olarak uluslararası alanda sporcularımızın geldiği ve ülkemiz adına yarıştığında sporcularımız podyuma imzasını atarak şampiyon olmuştur”

sertaç bozatlı

Toplantının devamında konuşmayı Triathlon Federasyonu Sertaç Bozatlı devraldı.

Sertaç Bozatlı, İskele Bölgesinde ülkemizde 8 ana branşlı organizasyonun, yabancı sporcularla ve bizim sporcularımızla gerçekleşecek olmasının çok öneli olduğunu söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti;

“Bizim ülkemizde, Uluslararası organizasyonları ülkede gerçekleştirmek ambargolardan dolayı oldukça zor. Sporcularımız bu tarz organizasyonlara katılmak için yurtdışına gidiyorlardı. Yüzlerce sporcunun birkaç farklı branşla bu coğrafyada bir araya gelmesinin büyük ayrıcalık olduğunu düşünüyorum”

enver kaya

Daha sonrasında Voleybol Fedarasyonu Başkanı Enver Kaya, çok büyük bir etkinliğin içerisinde olduklarından bahsetti ve şunları söyledi;

“Ülkemizde bu kadar kapsamlı ve katılımcının bu kadar yüksek olduğu ilk etkinliktir. Bizim için Plaj Voleybol’u olarak ekstra önemi var çünkü Şampiyon Melekler’imizin adını her daim yaşatmak ve isimlerini yaşatmak bizim için çok önemli.”

mustafa güçver

Daha sonrasında Yüzme Fedarasyonu Başkanı Mustafa Güçver organizasyonun fikirlerin atıldığı ilk adımdan itibaren çığ gibi büyüdüğünü ve şu anki halini aldığından bahsetti ve konuşmasına şöyle devam etti;

“Gazimağusa’nın su sporlarını başlatan bir kulüp olarak denizde ki görevler bize düştü. Son 3 senedir yelken ve rüzgar sörfü Adamızda büyümektedir. Bu festivalde de sporcularımızın gösterilerini halkımıza sunma şansını bulacağız”

NorthernLAND Grup’a tüm katkılarından dolayı ve Gazimağusa’ya yarı olimpik kapalı ısıtmalı bir havuz yaptıkları için teşekkür etti.

NorthernLAND Sports Fest için geri sayım başladı - Haber Kıbrıs

NorthernLAND Sports Fest’de olacak etkinlikler şöyle;

Pera Mackenzie Beach Volley Cup

1.    NorthernLAND International Half Marathon

·         21K Half Marathon

·         10K Koşusu

·         5K Koşusu

·         3K Halk Koşusu

·         1K Çocuk Koşusu

·         4X1000 Night Run Challange

2.    Cyprus Ways Sprint Triathlon

3.    NorthernPlus SeaFest

4.    Pera Mackenzie Muscle Beach (Fitness)

5.    Grand Sapphire Championship (Akdeniz Bölgesinin ilk resmi crossfit lisanslı etkinliği)

6.    Sunset Pilates

7.    Sunrise Yoga

Kazananların ödülleri 1 Ekim tarihinde törenle teslim edilecektir.

Etkinliğin bilgi ve tüm kayıtları için  “northernlandsportsfest.com” üzerinden ulaşılabilir ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir(MHA)