Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, “2024 Mali Yılı ile bölge sorunlarının giderilmesine yönelik taleplerini yineleyeceklerini ve seslerini yükselteceklerini” ifade etti.

“MAHKEME BİNASI 5 YILDA TAMİR EDİLEMEDİ”
 Lefke’de, mahkeme binasının tamirinin tamamlanması, polis müdürlüğünün oluşturulması, imar planının ilan edilmesi gibi bazı konularda sorunların sürdüğünü belirten Lefke ve Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Platformu Koordinatörlüğü, beş yılı aşkın süreden beridir Lefke Kaza Mahkemesi’nin Lefke’deki binasının tamiri gerekçesiyle Güzelyurt Kaza Mahkeme binasında oturumlarını sürdürdüğüne işaret ederek, 2023-2024 Adli Yılı’nda Lefke Kaza Mahkemesi’nin oturumlarını Lefke’de yapması beklenirken bu oturumların halen Güzelyurt’ta sürdürdüğünü ve bunun “kabul edilebilir” bir durum olmadığını belirtti. Platform, “Hükümet edenlerin mahkeme binamızı 5 yılda tamir edememeleri Lefke’ye değer vermediklerinin göstergesidir”  dedi.

“POLİS MÜDÜRLÜĞÜ, KARAKOL SEVİYESİNE DÜŞÜRÜLDÜ”
 Platform ayrıca açıklamasında, Lefke Polis Müdürlüğü’nün Güzelyurt’a taşınarak Güzelyurt Polis Müdürlüğüne dönüştürüldüğünü, Lefke Polis Müdürlüğü’nün de Polis Karakolu seviyesine düşürüldüğünü belirterek, “Polis Müdürlüğü binamız, trafik şubesi için gerekli müştemilatı ile birlikte yerinde durmaktadır. 27 Mart 2023 tarihinde Polis Genel Müdürünü ziyaretimizde Genel Müdür bize çalışmalarının sürdüğünü ve Lefke Polis Müdürlüğü’nün oluşturulacağını söylemişti. Aradan geçen sekiz aylık süreye rağmen Lefke Polis Müdürlüğü’nün oluşturulması yönünde herhangi bir belirti yoktur. Gerekli mevzuat düzenlemesi derhal yapılmalı ve Lefke Polis Müdürlüğü oluşturulmalıdır” denildi.

LEFKE İMAR PLANI ÇALIŞMALARI TAMAMLANMASINA RAĞMEN”
 Lefke İmar Planı’nın ilan edilmesi talebinde de yineleyen Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu açıklamasında, “Lefke İmar Planı çalışmaları da Şehircilik Dairesi’ne göre tamamlanmış olmasına rağmen her nedense ilan edilmemektedir. Tabii hazırlık çalışmaları esnasında yapılan itirazlar ve dile getirilenler dikkate alınmadığı ve ‘ben yaparım olur’ mantığıyla hareket edildiği nedeniyle plan ilan edilse de, çok muhtemeldir konu yargıya taşınacak ve süreç uzayacaktır” denildi.