Lefkoşa’da meydana gelen “Fuhuşa teşvik” suçundan tutuklanan zanlılar Adeniwura Bilikusu Oduborısa ve Okoli Nıgerian bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Birtan Başaran, duruşmada olguları aktardı.

Polis, 15 Ekim 2023 tarihinde saat 15.00 raddelerinde Ortaköy bölgesinde bulunan bir apartman dairesi içerisinde 29 yaşındaki Adeniwura Bilikusu Oduborısa’nın kendisini ve yanında bulunan M.A.Y. ile J.O.E.’nin cinsel birliktelik yaşamaları için Y.Y. ile anlaşma yapıp para karşılığında fuhuşa teşvik ettiğini söyledi.

Polis, alınan ihbar üzerine söz konusu adrese gidildiğini, polis ekibi kapıda beklediği esnada içerideki kilitli odadan çıkan aynı evde sakin kadın bir şahsın çığlık atarak, kapıya geldiğini ve yanındaki erkek şahsın camdan atladığını söylediğini aktardı. Polis, düşme sonucu vücudunda kırıklar oluşan Okoli Nıgerian’ın tedavisinin ardından 6 saatte taburcu edildiğini, daha sonra Adeniwura Bilikusu Oduborısa ile birlikte gözaltına alındığını söyledi.

Polis, her iki zanlının da mahkemeye çıkarılarak, haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını söyledi.

Polis, zanlı ile fuhuşa teşvik edilen iki kadının suçlamaları kabul etmediğini ancak erkek şahsın ifadesinde cinsel birliktelik için para karşılığında anlaşma yaptıklarını itiraf ettiklerini söyledi.

Polis, zanlı Adeniwura Bilikusu Oduborısa’nın öğrenci olduğunu, zanlı Okoli Nıgerian’ın ise ülkede kaçak yaşam sürdüğünü belirterek, teminat talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, Adeniwura Bilikusu Oduborısa’nın 10 bin TL nakit teminat yatırması ve yurt dışına çıkış yasağı şartı ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Okoli Nıgerian ise 10 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderildi.