Cumhuriyet Meclisi önünde basın açıklaması yapan sendikalar, maaşlardan gönüllük esasıyla kesinti yapılabileceğini ifade ederek “Dayatmaya karşı mücadeleye hazırız” mesajı verdi.

İlk sözü alan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, ilgili yasa önerisinin görüşüleceği komiteye davet edildiklerini, toplantılara katılarak görüşlerini ifade ettiklerini söyleyerek, “Her 3 günde bir aynı şeyleri anlatacak halimiz yok, o yüzden bugünkü toplantıya katılmadık. Kesinti gönüllülük esasına göre yapılır. Kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz. Bunu kaç defa daha anlatacağız?” dedi.

Eğer depreme yönelik bir fon oluşturulacaksa fonu paydaşlardan oluşan komisyonun idare etmesi gerektiğini, toplumun siyasilere güvenmediğini söyleyen Bıçaklı, çadırlarda eğitim konusuna da değinerek, hükümeti eleştirdi.

Bıçaklı, “Mercedeslerinizi satın, bina alın… Çocuklar orada eğitim görsün. Bir taraftan saray yapacaksınız, diğer taraftan çocuklara çadırda eğitim vereceksiniz, sonra da bizden yardım isteyeceksiniz. Biz yardım yapacaksak biliriz…” ifadelerini kullandı.