Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Tarafından alınan kararlar doğrultusunda 27 Mayıs ve 3 Haziran tarihinden itibaren birtakım açılımlara gidileceğini duyurdu.

Karara göre, ülkede görülen vaka sayılarına göre aksi bir karar üretilmemesi halinde sinema salonlarının 03.06.2021 tarihinde açılmalarına karar verildi. Sinema salonlarına azami üçte biri kullanılacak şekilde kişi alınacağı ve salonlarda yemek ve içmenin yasak olduğu belirtildi . Bu sektörlerde görev alan kişiler her 7 günde bir PCR testlerini yineleyecekler. Ayrıca bu sektörlere taahhütname imzalatılacak ve belirtilen kurallara uyulmadığı tespit edilmesi halinde sektörler kapatılacak.

Bar ve Clublar ise dış mekanlarını ve kapalı alanlarının ise azami üçte birinin kullanmak koşuluyla 03.06.2021 tarihinde açılabilecekler. Bu sektörlerde görev alan kişiler her 7 günde bir antijen testlerini yaptıracaklar. Ayrıca bu sektörlere taahhütname formu imzalatılacak ve belirtilen kurallara uyulmadığı tespit edilmesi halinde sektörler kapatılabilecek.

Gece klüplerinde görev alacak kişilerin ülkeye girişte 14 gün süre ile merkez karantinada kalmaları kaydı ile 27.05.2021 tarihinden itibaren gece klüpleri faaliyetlerine başlamalarına karar verildi.

Lunapark, festival alanı, v.b. etkinliklerin sosyal mesafe kuralları gözetilerek 27.05.2021 tarihinden itibaren açık alanlarda kurulmaları uygun görüldü.

Kapalı çocuk oyun alanlarının ve kapalı oyun salonlarının 03.06.2021 tarihinden itibaren, hazırlanacak olan taahhütnameyi imzalaması ve çalışanların haftada bir PCR testi yapması koşuluyla açılmalarına karar verildi.

Ülkemizde görülen vaka sayılarına göre aksi bir karar üretilmemesi halinde 27.05.2021 tarihinden itibaren açık alanlarda, maske ve hijyen kurallarına uyulması koşulu ile halk dansları çalışmalarının yapılması uygun görüldü.