( 27-4-2024 ….. MHA ….. )     18 yıl önce kurulan MASDER bugün düzenlenen bir dizi etkinlikler ile merkez binalarının bulunduğu alanda kutlama etkinliği düzenledi. Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik daha sonra ise konuşmalar ile devam etti MASDER başkanı Serdar Atai yaptığı konuşmada ‘’ bugüne kadar birçok işlere imza attık çeşitli 7 dilde Mağusa Suriçi broşürler şu anda tüm rehberlerimiz ve KKTC Turizm Bakanlığı enformasyon şubelerimiz kullanmaktadır.’’ Dedi.

 Ardından söz alan Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu ise yaptığı konuşmada ‘’ MASDER’in 18 yaşı Kıbrıs Türk kültürüne özelde Mağusa’ya olsa da genelde Ülke tarihine arşiv niteliğindeki katkılarına teşekkür ederim’’. Dedi.

Ardından söz alan Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ise’’ burada biz bizeyiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin 2. Büyük şehri olan Gazimağusa  bu güzel şehirde bu güzel mekanda hep bir arada olmaktan çok mutluyum’’ dedi. Kutlamalar çerçevesinde alana çeşitli yiyecek stantları da kurulmuş olup etkinliklerin akşam saatlerine kadar devam edeceği ve tüm Mağusa halkının etkinliklere katılmasının beklendiği belirtildi. (MHA)