(09.09.2023…..MHA…..)Sanatseverler, Mavi Fırça Sanat Evi'nin çocukların yaratıcılığını sergilediği "RENKLİ ELLER Karma Resim Sergisi’nde” bir araya geldi.sergi logo 3

Mavi Fırça Sanat Evi, 20 Kasım 2009 tarihinde sanatseverleri bir çatı altında toplamak amacıyla kuruldu ve o günden beri naif ve amatör sanat üretiminin bir yuvası oldu. Mavi Fırça Sanat Evi, sanatın gücünü kutlamanın ve sanatseverleri bir araya getirmenin bir aracı olarak hizmet veriyor. Şimdi ise, Mavi Fırça Sanat Evi, "RENKLİ ELLER Karma Resim Sergisi" ile tekrar sanatseverlerle buluştu.

segi logo. 4

Renkli Eller Karma Resim Sergisi katılımcılara, 5 yaşından-15 yaşına kadar olan 11 çocuğun ürettikleri 86 eserle çocukların yaratıcı ruhunun ve renklerin dansına dönüşmesine tanıklık etme fırsatı sundu.logo-3

Serginin küratörü olarak daha önce birçok sergiye imza atan ve her seferinde sanatın büyüsünü hissettiğini söyleyen Zühre Özkaraman yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Çocuğun araladığı kapıdan içeri girebilmek ve onun baktığı pencereden bakabilmek, biz büyükler için çok kolay olmasa gerek. Resimler aracılığıyla onların dünyasına girmek; onlarla çocuk olup birlikte oynayabilmeyi başarmak ne güzel olur.  Biz, bugün bunu birlikte başarmak için buradayız.”

logo 8-2

"ÇOCUK RUHUMUZU HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEYECEĞİMİZ BİR DÜNYA İÇİN,"

Zühre Özkaraman serginin sonunda: "ÇOCUK RUHUMUZU HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEYECEĞİMİZ BİR DÜNYA İÇİN" diyerek, 11 sanatçı çocuğa ve bu anlamlı geceye katılanlara teşekkür etti.

logo9

“ŞAMPİYON MELEKLERİ YAŞATMA DERNEĞİ’NE BAĞIŞ”

Atölyede 11 çocuğun birlikte ürettiği bir tablo açık artırma ile ŞAMPİYON MELEKLERİ YAŞATMA DERNEĞİ'NE bağışlandı.(MHA)