(14.08.2023...MHA... )  Geçtiğimiz hafta İskele‘de meydana gelen korkunç olayın ardından Hüseyin Mavideniz‘in ölümüne sebep olan katil zanlıları, yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polis, mahkeme salonunun güvenliğini sağlamak için olağanüstü önlemler aldı, bu arada Mavideniz’in yakınları da mahkeme binası önünde toplandı.

Müfettiş Muavini Gürkan Kemaneci, mahkeme sırasında yaptığı ifadede, zanlıların adam öldürme, vahim zarar verme ve ciddi darp suçlarından tutuklandığını açıkladı. Olayın yaşandığı 10 Ağustos tarihine dair bilgi veren polis, zanlılardan Mehmet Yazıcı‘nın Hüseyin Mavideniz’in yüzüne yumruk atarak onun yere düşüp başını vurmasına neden olduğunu belirtti. Kemaneci, ayrıca zanlı Doğu Ömer Alçıner‘in yerde yatan Mavideniz’in önce eliyle daha sonra ise kasıtlı olarak 2 kez başını ayağıyla ezip ölümüne yol açtığını aktardı.

KAMERALAR VAHŞETİ KAYDETTİ!

Müfettiş Muavini Gürkan Kemaneci, güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde zanlıların maktulu ağır şekilde yaraladıklarını ve ölümüne neden olduklarını vurguladı. Kemaneci, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü belirterek, bu görüntülerin detaylı bir şekilde incelenmesi için özel bir ekibin görevlendirildiğini ve büyük bir titizlikle çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, 15 kişinin kimliklerinin belirlendiğini ve ifadelerinin alındığını belirten Kemaneci, yeni tanıkların da ortaya çıktığını ve bu nedenle zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, soruşturmanın sağlığı için zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalmasına karar verdi. (MHA)