Geçtiğimiz yıl hükümet tarafından alınan karar ile bir çok Belediye birleştirilmişti, ne var ki bazı Belediyelerde işler yolunda gitmemeye başladı.

Mehmetçik, Büyükkonuk Belediyesi de birleştirilen Belediyelerden birtanesi ne var ki bu Belediyede tam 13 aydır toplu iş sözleşmesi ( TİS ) imzalanmadığı için bugün itibarı ile çalışanlar iş yavşlatmaya gittiler.
Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi çalışanları yaşadıkları mağduriyet dolayısı ile MHA Haber’e ulaşıp sıkıntılarını aktardılar.
Mehmetçik ve Büyükkonuk  Belediyesi’nde çalışanlarla ile toplu iş sözleşmesi 13 ay geçmesine ragmen hala daha yapılmadı. 

228-2

Erhan Cihangir : “ Devletin çıkarmış olduğu bir maaş tablosuna göre bizim bir geçiş sürecimiz vardır. Bizgeçen bu süreç içerisinde o tabloya göre düzenlemeler de yapılıp o barem tablosuna göre ödenecektik amah ala daha ne geçtik ne de tis yapıldı. Biz devletin çıkarmış olduğu barem tablosundaydık ve kırsal kesim belediye olduğumuz için  de önceden devletin kamu çalışanlarının maaş kadrosunda değildik."Ben 19 yıllık tekniker operatörüm bize tamam olduğunu fakat birkaç kişinin evreklarının eksik olduğu söylendi onların da tamamlanıp imzalanacağı söylendi ancak olmadı. Şimdi de bize savcılıkla görüşüleceğini söylenerek oyalama yapıyorlar, eksik maaş alıyoruz. Hep bir oyalama taktikleri yapılıyor,bu durumla iç işleri bakanlığı da ilgilenmiyor ve İşçi mağdur kalıyor."dedi.
Mehmetçik ve Büyükkonuk Belediye’si çalışanları işlerinin başında olduğunu ama tepki gösterdiklerinden dolayı da iş yavaşlattıklarını dile getirdiler.

Ali Doğaner: “Başkan bizi bu süreç içersinde oyalıyor ve de oyalamaya da devam ediyor.En son söylemi ise Savcılıktan haber bekliyorum dedi. Halbuki bize sendikamızın da söylediği savcılık onayı verdi. Sabahleyin Başkan ile görüştük, bize siz kanunsuz çalışıyorsunuz dedi. Ben bu işleri kanuna göre yapıyorum dedi. 
Bize belli bir zaman vermiyor, sürekli uyalıyor, 12-13 ay oldu bizim psikolojimiz bozuldu,halen daha iyi bir niyet göremiyoruz, bizlere burade en yeni çalışan işe 9 yıl önce alınan çalışanlar ve bize halen daha kanunsuzsunuz demek ayıptır.Bizim ne zaman işe başlayıp terfi aldığımız herşey açık ve bellidir. Biz mağdur olduğumuzu hissediyoruz" dedi.