İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ardından ilk kez konuştu. Akşener'in parti genel merkezindeki konuşması 13.07 itibarıyla başladı.

Meral Akşener, konuşmasına, "Bir seçim geçirdik, hem meclis hem cumhurbaşkanı seçimi şeklinde. Bu seçimde biz 14 Mayıs'a kadar ben ve arkadaşlarım 45 miting yaptık, 54 noktada çalışma yaptım. Bütün il ve ilçelerde arkadaşlarımız çalıştı" diyerek başladı.

Akşener, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı oy oranları ile seçmen sayılarına dikkat ederek, "12 milyon potansiyel seçmenimiz var. Bu seçim 0-0 ile başlayan bir referandum oluyor. 9 günlük süreçte partimizin bütün kurumları sahada olacak ve çalışacaklar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için en şiddetli şekilde çalışacağız" şeklinde konuştu.

Akşener, "14 Mayıs'tan sonra biz neler yaptık" diyerek sözlerine devam etti ve şunları belirtti: "Sandık güvenliği başta olmak üzere ikinci tur için görüşmeler gerçekleştirdik. Bir iletişim grubu kuruldu. Arkadaşlarımız burada görevlendirildi. Ben 'kanaat önderi' denilen insanlarımızla görüşmeler gerçekleştirdim. Partimizin yetkilisi olan arkadaşlarımız benzer çalışmalar yaptı. 81 il teşkilatımız, önceki vekillerimiz ve yeni vekillerimiz saha çalışmasına başladı. Partimizin tüm kurulları sahada olacak. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 13'üncü cumhurbaşkanı seçilmesi için kabiliyetlerimizin sonuna kadar çalışacağız. Ben de tercihini Sayın Erdoğan'dan yana kullanan ya da hiçbir adayı tercih etmeyen adayımızla görüşeceğim. İstanbul'da yoğun saha çalışması programı olacak. Bugün İstanbul'a gidiyorum, programım yarın başlıyor."

İYİ Parti lideri Akşener, meclisin Cumhur İttifakı tarafından alınmış olmasının, Millet İttifakı'nın kazanması gerektiğini vurgulayarak, "Sayın Erdoğan'ın kazanması halinde sistem bir daha Türkiye'de tartışılamaz hale gelir. Bu seçimin Türkiye için son derece önemli olduğunu belirten Akşener, Millet İttifakı'nın birleşerek güçlü bir şekilde seçime katılması gerektiğini vurguladı.

Akşener, seçim sürecinde parti olarak sandık güvenliği konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ve ikinci tur için görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca iletişim grubu kurulduğunu ve partinin tüm kurullarının sahada aktif olarak çalışacağını ifade etti.

İstanbul'a yoğun saha çalışmaları yapacaklarını belirten Akşener, kendi tercihini Erdoğan'dan yana kullanan veya hiçbir adayı tercih etmeyen seçmenlerle de görüşeceğini söyledi. Hedeflerinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı seçilmesi olduğunu ve bu doğrultuda tüm kabiliyetleriyle çalışacaklarını ifade etti.

Meral Akşener'in konuşması, İYİ Parti'nin seçim sonuçlarının ardından nasıl bir strateji izleyeceğini ve parti olarak hangi alanlara odaklanacaklarını ortaya koydu. Partinin sandık güvenliği ve saha çalışmalarına ağırlık vererek seçim sonuçlarını etkileme çabası içinde olduğu görülüyor. Akşener, Millet İttifakı'nın güçlü bir şekilde birleşmesini ve Erdoğan'ın tekrar seçilmesi durumunda Türkiye'nin geleceğine ilişkin kaygılarını dile getirdi. Seçim sürecinin nasıl ilerleyeceği ve sonuçların nasıl şekilleneceği ise ilerleyen günlerde belli olacak.