(24.08.2023…..MHA…..)Gazimağusa'da, 14.08.2023 tarihinde narkotik polisin gerçekleştirdiği operasyon sonucu tabanca ve mermi tasarrufundan tutuklanan V.A. ve O.Y. isimli zanlıların soruşturması tamamlandı.

24.08.2023 sabah saatlerinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, zanlıların hükümsüz tutuklu olarak 2 ayı geçmeyen bir süre cezaevine gönderilme kararı verildi.

Mahkemede polis memuru Erkan Çelik'in ifadelerine göre, 14 Ağustos tarihinde elde edilen bilgilere dayanarak V.A., motosikleti ile seyir halindeyken tespit edildi.

Yapılan aramada, motosikletin arka kısmındaki sepette bulunan deri çanta içerisinde bir poşet ve çoraplara sarılı şekilde 3 adet 7.65 çapında tabanca ile 94 mermi bulduklarını anlattı.

Erkan Çelik, V.A.'nın ifadesine dayanarak tabanca ve mermileri O.Y.'dan aldığını itiraf etmesi sonucu O.Y.'nın da tutuklandığını açıkladı.

Tanık olarak ifade veren polis memuru, her iki zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, mahkemeden zanlıların cezaevine gönderilmesini talep etti.

Mahkeme, polis memurunun talebini değerlendirerek, zanlıların 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.(MHA)