Kuzey Kıbrıs’ta doğan Miracle Group ekosisteminin uluslararası yapılanması MetaTerra, gerçek dünya varlıklarını blockchain tabanlı finansal altyapılarla buluşturma hedefi kapsamında Kolombiya’da temaslarda bulundu.
MetaTerra’dan yapılan açıklamaya göre, başkent Bogota’da gerçekleştirilen görüşmelerde Kolombiya Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı ile tarımsal varlıkların tokenizasyonu ve bu modelin üretim ekonomisine sağlayabileceği yeni finansman imkanları ele alındı.
Görüşmelerde özellikle kahve, kakao ve patates gibi Kolombiya açısından stratejik öneme sahip tarım ürünlerinin tokenizasyon yoluyla yeni finansman modellerine dahil edilmesine yönelik fırsatlar değerlendirildi.

MetaTerra, gerçek ekonomik değere sahip varlıkları blockchain teknolojisi ve yeni nesil finansal altyapılarla buluşturmayı hedefliyor. Şirketin bu kapsamda ödeme sistemleri, blockchain altyapısı ve gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonunu tek bir ekonomik yapı içerisinde bir araya getirmeyi amaçladığı belirtildi.
Kuzey Kıbrıs’tan uluslararası pazarlara
MetaTerra’nın, temelleri 2018 yılında Kuzey Kıbrıs’ta atılan Miracle Group ekosisteminin uluslararası vizyonunun bir parçası olarak faaliyet gösterdiği kaydedildi. Yapının zaman içerisinde farklı uluslararası pazarlara açıldığı ifade edildi.
Kolombiya’daki temasların, MetaTerra’nın gelişmekte olan ekonomilerde gerçek varlıklara dayalı alternatif finansman modelleri oluşturma stratejisinin yeni bir adımı olduğu belirtildi.
Hedefte Singapur, Hong Kong ve Brezilya var
Şirketin önümüzdeki dönemde Singapur, Hong Kong ve Brezilya gibi tokenizasyon alanında düzenleyici çerçevelerin ve kurumsal uygulamaların geliştiği pazarları da değerlendirdiği aktarıldı.
MetaTerra’nın, devlet desteği bulunan pazarlarda gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonu ve yeni finansman modelleri konusunda iş birliklerine açık olduğu belirtildi.
Kolombiya temaslarının, tarımsal üretim ile dijital finans altyapısının bir araya getirilmesi açısından yeni iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik önemli bir adım oluşturması bekleniyor.





