ATAN : “ASGARİ ÜCRETLİ ARTIK DEVLETE İLK GİRİŞ ÜCRETİYLE İŞE BAŞLAMALI VE HAYAT PAHALILIĞINA ENDEKSLENMELİ”
Kamusen Başkanı Metin Atan yaptığı açıklamada , asgari ücretlilerin olmazsa olmazlarının içerisinde olduğunu , şuanda asgari ücretlilerin açlık sınırının altında kaldığını söyledi. Kamusen Başkanı Atan, Asgari ücretlinin artık devlete ilk giriş ücretiyle başlaması gerektiğini ve hayat pahalılığına endekslenmesi gerektiğini vurguladı. Sendikaların taleplerinin bu yönde olduğunu dile getiren Atan, bu noktada sermayenin tutumunun da önemli olduğunu belirtti. Kamusen Başkanı Metin Atan, kamuda uygulanan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunlarına uygulanan barem skalasının asgari ücretliye de ayni şekilde yapılabileceğini bununla bir başlangıç yapılabileceğini söyledi. Atan, bu tip tedbirlerle asgari ücretlinin de hayat pahalılığını daha az hissetmesinin sağlanabileceğini ifade etti. Kamusen Başkanı Metin Atan, bu ülkede yüz binin üzerinde asgari ücretle çalışanın söz konusu olduğunu , bu konuda girişimlerinin olacağını vurguladı. 

“HÜKÜMETLER VE SERMAYE KOL KOLA“
Bir masanın etrafına toplanıp asgari ücretlinin alacağı rakamın tartışılmasının doğru bulmadığını söyleyen Atan , hükümetin bu konuda yetki kullanıp özel sektörlüyü ezdirmeme adına girişimlerde bulunması gerektiğini kaydetti. Hükümetin bunları yapacağını düşünmediğini söyleyen Atan, Hükümetler ve sermayenin iç içe kol kola olduğunu söyledi. 

“KAYIT DIŞILIĞIN ÖNÜNE GEÇME ADINA YAPILACAKLAR VAR “
Bu ülkede para vardır diyen Atan, vergi sistemine bakıldığında çok kazanandan çok az kazanandan az sistemiyle ilgili kayıt dışılığın önüne geçme adına yapılacaklar olduğunu belirtti. Kamusen Başkanı Metin Atan , Türk Lirasına bağımlılığının çok zor koşullar altında yaşamamıza neden olduğunu, bu söylemin Türkiye Cumhuriyetinin parasını kullanmayalım amacı taşımadığını bunun kullandığımız paranın değerini gösterdiğini söyledi. 

“ÜLKEDE HERŞEY DÖVİZE ENDEKSLİ BUNA ÇARE BULUNMASI LAZIM”
Atan, ülkemizde herşeyin dövize endeksli olduğunu kiralar, banka borçlarının döviz olduğunu buna çare bulunması lazım dedi. Bu ülkede denetiminde şart olduğunu söyleyen Atan, ülkenin artık çekilmez bir hal aldığını ifade etti. Kamusen Başkanı Metin Atan, krimal olaylar, kara para aklama , yolsuzluk ,talan , çalma , usulsüzlüğün bu ülkenin artık genlerinde olduğunu söyledi. Atan, tüm bunların önüne geçmenin hükümetlerin görevi olduğunu bu konuda katkı koymaları gereken bir durum varsa buna hazır olduklarını yeter ki ülke yaşayacak şekilde düzen alabilsin dedi.