Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, Yeni Bakış Web TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Vizyon” programında yaptığı açıklamada, istihdam konusunda sorunlar yaşandığını, özellikle nüfus artışıyla birlikte iş yükününde arttığına dikkat çekti.

Kamu-Sen Başkanı Atan, sendikalar olarak aylardır özellikle olan personel sıkıntısına dikkat çektiklerini anımsattı. Atan, Sosyal Sigortalar’da olan personel sıkıntısıyla ilgili Başbakan Ünal Üstel ile devamlı istişare içinde olduklarını fakat bu konuda artık dayanacak durumun kalmadığını ifade etti.

“SİGORTALARDA ÇALIŞANLARIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

Atan, nüfusun yoğun olduğu Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’nde istihdam sorunlarından kaynaklı başka sıkıntıların da baş gösterdiğini belirtti.  Atan, alınan bazı personellerin ihtiyaç olan yerlere değil, evlerine yakın yerlere gönderilirken, “bizim partilidir ona kolaylık sağlayalım” zihniyetiyle hareket edildiğini söyledi.

Atan, gerçekten çalışıp ihtiyaca göre hareket etmenin söz konusu olmadığını Maliye’ye en fazla katkısı olan Sosyal Sigortalar Dairesi’nin desteklenip katkı konulması gerektiğini kaydetti. 

Sosyal Sigortalar’da önceki gün çalışanlarla görüştüğünü söyleyen Atan, çalışanların artık sabırlarının taştığını sendikalarından grev talebinde bulunduklarını y ada gerekli adımların artık atılması gerektiğini kendilerine aktardıklarını belirtti.

“POSTA DAİRESİNDE PERSONEL SIKINTISI VAR”

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, KTAMS VE KAMU-İŞ ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdiklerini, Pazartesi günü bu konuya dikkat çekmek amacıyla uyarı grevi yapacaklarını açıkladı.

Atan, sigortalarda iş yükü artan çalışanlarla birlikte, vatandaşın da hızlı hizmet alabilme noktasında istihdam yetersizliğinden kaynaklı beklemek zorunda kaldığını, işinin aksadığını söyledi. Atan, Sosyal Sigortalar dışında Posta Dairesi’nde de aynı sorunların yaşandığını belirtti.