Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “24 Kasım Öğretmenler Günü“ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ülkenin geleceğine yön vererek bilgi ve değerlerle donattığı nesillerin teminatı olan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Çavuşoğlu, dünyanın en kutsal mesleğini yerine getiren öğretmenlerle birlikte, geleceğe ışık tutmaya devam edeceklerine vurgu yaptı.

Çavuşoğlu’nun mesajı şöyle;

“Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde, öncelikle ülkemizin aydınlık geleceğine yön vererek, bilgi ve değerlerle donattığı nesillerin teminatı olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak istiyorum.

Öğretmenlerin, toplumun en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Atatürk, onları "geleceğin kurucusu" olarak görmüş ve onlara büyük sorumluluklar yüklemiştir. Cehaletin, toplumların ilerlemesindeki en büyük engel olduğunu savunmuş ve bu engeli aşmanın yolu olarak da öğretmenleri görmüştür.

İşte bu yüzden, öğretmenler, özveriyle, sevgiyle ve bilgiyle dolu bir şekilde görevlerini yerine getirirken, toplumumuzun şekillenmesinde ve geleceğimiz olan çocuklarımızın bilgiyle donanmasında kilit bir rol oynamaktadır.

Bu kutsal görevi yerine getiren ve gerek Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde, gerek pandemide, gerekse en zorlu dönemlerde toplumumuza liderlik etme noktasında, hiç düşünmeden en ön safta yer alan öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum.

Değerli meslektaşlarım;

Eğitim, bir milletin kalkınmasında en temel faktördür ve bu noktada sizlerin emekleri büyük bir öneme sahiptir.

Eğitimde ve teknolojide yaşanan gelişmelere bağlı olarak sizlerin; bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecindeki öncü rolü, geçmişte olduğu gibi bugün de devam ediyor.

Sizler, bizim için son derece önemli ve değerlisiniz.

Sizlerle birlikte geleceğe ışık tutmaya, sorunların üstesinden gelmeye ve ülkesine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin her köşesinde görevlerini büyük bir özveri ve sevgiyle yerine getiren öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarken, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”