Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, bazı bölgelerde yaşanan su kesintileriyle ilgili kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Girne Belediye Başkanı Şenkul, kentin bazı bölgelerinde su hatlarındaki basınç sorununa bağlı uzun süreli kesintiler yaşandığını belirterek, “Tespit ettiğimiz bölgeleri ve yapacaklarımızı sizlerle paylaşıp bilgilendirmek istiyorum” dedi.

Kent geneli tüketilen su miktarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 arttığını kaydeden Şenkul, “Yani su tüketiminde aylık yaklaşık 100 bin ton artış bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

“SU KULLANIM ARTIŞININ SÜRECEĞİNİ ÖNGÖRÜYORUZ”

Şenkul, “Bu kullanım artışının süreceğini öngörüyoruz ve aldığımız su miktarında artış olması için su dairesi ile sürekli temas halindeyiz” diye konuştu.

Su kesintileri konusunda tespit ettikleri öncelikli bölgelerle ilgili bilgilendirmede bulunan Şenkul, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“1-Bellapais Ambelia ve çevresi:

Su ekiplerimizin hafta sonu bölgede yapacağı çalışmalar ile sorunun biteceğini öngörüyoruz.

2-Ozanköy Osman Türkay Caddesi ve Rafters civarı:

Yaklaşık 1 kilometrelik 2 ana bir de ara isale hattı çekilmesini projelendirdik, finansman ve planlamayı yapıp 1-1.5 ay içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Proje bitene kadar ekiplerimiz dönüşümlü su vererek bölgedeki mağduriyeti en aza indirmeye çalışıyor.

3-Akacan Feo ve civarı:

Bugün ekiplerimiz farklı bir hat ile bölgeye ek su vermeye başlamıştır, bu şekilde bölgedeki basınç sorunun önüne geçeceğimizi düşünüyoruz.

4-Mete Adanır Caddesi’nin kuzey tarafı, Akasya Sokak ve civarı:

Ekiplerimiz cadde üzerinde pazar akşamı yapacağı çalışma ile caddenin alt (kuzey) tarafındaki sorunu çözmeyi hedefliyoruz.

5-Doğanköy bölgesi:

Köy içindeki depolarımıza Devlet Su İşleri (DSİ) suyunun ulaşmasını sağlayacak bir çalışma üzerinde çalışıyoruz.”

“KENTTEKİ SU KULLANIMI ÇOK ARTTI”

Şenkul, yapacakları çalışmalar ile şu anki nüfusun su sorununu çözeceklerini kaydederek, “Çok kısa sürede Girne’ye verilen su miktarının artması için DSİ pompa istasyonlarının kapasitesi artırılmalıdır. Çünkü kentteki nüfus ve buna bağlı su kullanımının artışı gerçekten çok artmış durumdadır” açıklamasında bulundu.

Bir taraftan eksik ve kalitesiz altyapının sonucu olan patlakları ile uğraştıklarını, bir başka taraftan ise elektrik kesintilerinin yarattığı açıkları kapatmaya çalıştıklarını dile getiren Şenkul, “Bunlara ek olarak da yeni boru hatları çekerek vatandaşımıza hak ettiği su hizmetini vermek için sürekli proje üretiyoruz” dedi.

Şenkul, enkaz edebiyatını hiç sevmediğini söyleyerek, “Yapacak da değilim ama vatandaşımızın su konusundaki durumumuzu bilmesi için bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim” ifadelerini kullandı.

“SU KESİNTİLERİ KONUSUNDA MAĞDUR ETTİĞİMİZ VATANDAŞLARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİM”

Su kesintileri konusunda mağdur olan vatandaşlardan özür dileyen Şenkul, “Son olarak önümüzdeki 3.5 yılda kentin altyapı sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağımızın da sözünü veriyorum” açıklamasında bulundu.