Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, New York’un yeni Belediye Başkanı Zohran Mamdani’ye bir tebrik mektubu gönderdi.
Şenkul, mektubunda Girne halkı adına Mamdani’yi seçim zaferinden dolayı kutlayarak, başarılarının sadece New York için değil, dünya genelinde genç ve çeşitli topluluklardan gelen siyasi liderler için de ilham verici olduğunu ifade etti.
Mektupta, “Sosyal adalet konusundaki kararlılığınız ve kapsayıcı bir kent vizyonunuz, Girne’de paylaştığımız dayanışma ve topluluk değerleriyle derinden örtüşmektedir” ifadelerine yer verildi.
Şenkul ayrıca, Girne ve New York gibi sahil kentlerinin ortak hedefinin, yaşam kalitesini artırmak ve sürdürülebilir, uyumlu kentler inşa etmek olduğunu vurguladı.
Başkan Şenkul, mesajının sonunda iki şehir arasında iletişim ve iş birliği için yeni fırsatların doğmasını temenni ederek, Mamdani’ye görev süresinde başarılar diledi.





