( 3-7-2023 ….. MHA ….. )    Mutluyaka köyünde geçimini hayvancılık ile sağlayan Sevim Abiç’in koyunlarına 5. Kez köpekler saldırdı.

Küçükbaş hayvancılık ile uğraşan Sevim Abiç’in ağılına bir çok kez başı boş köpeklerin saldırdığı ve hayvanlarını telef ettiklerini söyledi.  

Son üç ay içerisinde barınağın en az 4-5 kez köpekler tarafında saldırıya mağruz kaldığını anlattı ağıl sahibi, bir çok kez  Belediyeye şikayette bulunduğunu söyleyen barınak sahibi, bu olay ile hiç kimsenin  ilgilenmediğini ve hala daha başı boş köpeklerin ağılına saldırdıklarını söyledi.

Sevim Abiç köpeklerin kimler ait oduklarının öğrenilmesine rağmen hiç bir mercinin tedbir almadığını ve o köpeklerin yine kendisine ait olan hayvan barınağına saldırdıklarını dile getirdi.

Olayın defalarca Gazimağusa Belediyesine ve Dörtyol Polisine bildirildiğini aktaran Sevim Abiç , köpeklerin hala daha başı boş bir şekilde ağılının etrafında sürekli olarak dolaştıklarını söyledi.

Bu duruma şimdiye kadar hiçbir şekilde müdahale edilmemesi ise bölgede ağılları olan diğer hayvan sahiplerini de endişeye soktuğunu belirten Sevim Abiç, yetkililerin bir an önce tedbir almasını istedi.

Hayvanlarına saldıran köpeklerden 1 tanesini yakaladıklarını fakat diğerlerinin kaçtığını söyleyen Sevim Abiç bakınız koyunumu ne hale getirdiler diye de isyanda bulundu. (MHA)