( 8-10-2023 ….. MHA ….. )     “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” konseptiyle düzenlenen “Yel Değirmeni” adlı sergi,dün saat 18:00’da Gazimağusa’da Namık Kemal Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Another World is Possible Forever of Peace Art sanatçılarının yer aldığı sergide, KTÖS ve DAÜ-SEN sponsorluğunda  düzenlenen sergide 70’in üzerinde eser yer aldı.

Açılış öncesi pıyano resitalinden sonra sırası ile açılış konuşmaları gerçekleştirildi ilk konuşmayı gerçekleştiren Dr. Gülsün Karadayı yaptığı konuşmada  38 sanatçımız bütün yaz boyu emek harcayarak çok güzel eserler çıkardıklarını dile getirdi.

 Ardından söz alan DAÜ-SEN Başkanı Ercan Hoşkara ise böylesi bir etkinliğe sponsor oldukları için sendika adına çok memnun olduklarını söyledi. Son konuşmayı gerçekleştiren KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş yaptığı konuşmada bir görsel bin sözden daha iyidir son günlerde yolsuzluklar rüşvet çürümüşlük ile uğraşırken sürdürüle bilir kalkınma hedeflerini anlatan yani dünya ile bizleri bütünleştiren bu eserleri yaratanlara teşekkür ederiz dedi.

 Daha sonra ise serginin gezilmesi  ve kokteylin ardından sergide sunumu yapılan eserler satışları da gerçekleştirildi.(MHA)