Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, laiklik tartışmalarını gündeme getiren okul kitaplarındaki değişikliklerle ilgili Kıbrıs TV’ye konuştu.

Kitaplarla ilgili Talim Terbiye Kurulu ve Türkiye Talim Terbiye Kurulu’nun uzun süre birlikte çalıştığını kaydederek, “25 kişilik ekip oluşturduk ve Türkiye’ye gitti. Kitapların resimleri, grafik tasarımları, renkleri, uygulama eksiklikleri... Öğrencilere daha faydalı olabilecek hedef araştırmalarıyla ilgili bayağı toparlama yapıldı. Bu kitaplarda çok kültürlülüğü öğretebilme adına bir düzenleme yapıldı... Türkçe, sosyal bilgiler, din bilgisi kitaplarında tartışma yapıldı.Oraya giden ekibe güveniyiorum” dedi.

Kitapları dijital ortamda inceleyen öğretmenlerin kitapların çok güzel bir noktaya geldiğini belirttiğini ifade eden Çavuşoğlu, kitapların pedagojik açıdan uygun olduğunu ve tartışmaların yersiz olduğunu kaydetti.

Kitaplarda başı açık ve tesettürlü görseller olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, insanların inanç özgürlüğü olduğu gibi kılık-kıyafet özürlüğü de olduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu Hindistan ve Filistin aile yapısıyla ilgii kitaplarda örnekler olduğunu belirterek, lefkara işi örneğinin de yer aldığını kaydetti.

Çavuşoğlu, bir kaşık suda fırtına koparıldığını savundu. Toplumun müslüman ve Türk olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Biz bu kitabın arkasındayız toplumu rahatsız eden bir şey olsaydı ben bu kitaba müdahale ederdim” dedi.

Akademik danışman ve ders kitabı yazarı Ahmet Güneyli, Türkçe ders kitaplarında yapılan güncelleme ve değişikliklerin bilgisi ve onayı dışında gerçekleştiğini açıklamıştı.