(04.11.2023…..MHA…..) Kültür dairesinden resim ve eski ve milli Kıbrıs kıyafetleri sergisi Salamis Hotel'de bir etkinlikte sergilendi.

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldız, konuşmasında etkinliğin önemine vurgu yaparak, ‘‘Bugün burada Doğu Akdeniz Üniversite’si Turizm Fakültesi’nin güzel bir konferansı var. 2 hafta önce Azerbaycan’daydık. Orada da 31. Devlet fotoğraf yarışmasının farklı bir seçkisini izleyenlere sunmuştuk.

Kültür dairesi olarak bir vakıf üniversitesine, devlet üniversitesine, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne ve uluslararası olan bu etkinliği yurtdışından gelen bilim insanlarına bu güzel seçkiyi sergilemek istedik.

Bu güzel fotoğrafları her yerden gelen insanlara sunduk. Gelen herkes hayranlıkla ve merala sergiyi izledi bundan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. ‘’ dedi.

Ayrıca, Kültür Dairesi’nin Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Değerlendirme Komisyonu Üyesi Ayhan Biçaklı da bir konuşma gerçekleştirdi.

Bıçaklı ‘’Çok mutluyum böyle bir kostüm hazırlayıp da Azerbaycan’da Sayın Müdürüme sunabilme şansına varmak benim için çok güzeldi.

Orada tanıştığım Ali hocamın ricasıyla bunları burada sergilemek ben çok mutlu etti.

Çünkü baya eski farklı kostümler var bunun içerisinde.

Bu koleksiyon benim için çok özel ve bunu sergileyebilmek benim için büyük mutluluk.’’ dedi. (MHA)