Güren TİLKİ

Cengizköy-Yeşilyurt anayolunda bir kişinin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına neden olan oğlunun Güney Kıbrıs’a kaçmasına yardımcı olan baba aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

 “Suçu Örten” suçundan tutuklanan zanlı N.Ş. bu sabah Güzelyurt’ta yeniden mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. Mahkemede yeminli şahadet veren Polis Memuru Erdem Çevikdal, olayla ilgili olguları aktardı.

Polis, 20 Kasım 2023 tarihinde, saat 01.40 raddelerinde, zanlı N.Ş.’nin, Cengizköy-Yeşilyurt anayolu üzerinde meydana gelen ve ağır yaralanmayla neticelenen trafik kazasının ardından kaza mahallini terk eden oğlu K.Ş.’nin cezadan kurtulmasını sağladığını söyledi.

Polis, zanlının bu amaçla oğlunu Bostancı Kara Giriş Kapısı’na götürerek Güney Kıbrıs’a geçmesini sağladığını ve “suçu örten” suçunu işlediğini dile getirdi.

Zanlının derdest emri gereği tutuklandığını anlatan polis, zanlı aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. Polis, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakolunda ispat-ı vücutta bulunmasına, KKTC vatandaşı bir kişinin 200 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşulıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.