İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye’ye giremeyen yurttaşlar ile ilgili yaptığı açıklamada, bu konunun gündeme getirildiğini, bilgi istendiğini söyledi. Oğuz, iki ülke arasında bu konuda iş birliği olduğunu anlatarak, taleplerin en üst düzeyde iletildiğini kaydetti. Bakan Oğuz, "Kapıya kadar gittiğinizde bilinmezlik doğru değildir... Gerekli açıklama yapılacak” dedi.

Oğuz, düzensiz göç, e-vize gibi sistemlerin yanında belirsizliğin de giderileceği bir sistemin gerekliliğine işaret ederek, ülkeye girişlerin o ülkenin kararı olduğunu, bu konuda gerekli yazışmaların yapıldığını, Türkiye’den varsa liste ve gerekçelerin istendiğini söyledi.        

ERHÜRMAN YENDİEN SÖZ ALDI

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da yeniden söz alarak, bakanlardan gerekli yanıtları alamadıklarını belirterek, eğitim kurumlarında denetimlerin nasıl yapıldığı konusunda net bilgi istedi. Ortaya çıkan sorunların bu denetimlerin yeterli derecede yapılmadığının göstergesi olduğunu ifade eden Erhürman, yönetsel zaafiyetin ortada olduğunu, ülkede bu konunun kontrolden çıktığını, nüfus politikasının olmadığını kaydetti. 

ÖZUSLU

CTP Milletvekili Sami Özuslu da yerinden söz alarak, Başbakanın kürsüden sorulan sorulara cevap vermesini istedi, hiçbir soruya yanıt alamadıklarından ötürü hükümet, Başbakan ve Meclis Başkanını protesto ettiğini belirtti.

Meclis Başkanı Zorlu Töre'de, 62. maddeyi okudu, Başbakan'ın arzu ederse söz alıp konuşabileceğini, mecbur olmadığını, ama bakanların cevap verdiğini söyledi. Töre, “Meclis Başkanı görevini yapmaz” sözlerini kabul etmediğini kaydetti.