(15.12.2023…..MHA…..) Gazimağusa - İskele anayolunda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. 

Zanlılar bugün Gazimağusa Mahkemesi'ne çıkarıldı. Mahkeme KKTC vatandaşı olan Ali Kaplan (E-24)’ı 70 bin TL nakdi teminata bağladı, TC vatandaşı İbrahim Kubacık (E-34)’ı ise 3 ay süreyle cezaevine gönderdi.

Mahkemede, meseleyle ilgili talebi Trafik Şube Amirliği’nde görev yapan polis çavuşu Erkan Çetin aktardı.

Polis çavuşu Erkan Çetin, kazayı anımsattı ve 8.12.2023 tarihinde saat 17.05’te Gazimağusa - İskele anayolunda İbrahim Kubacık (E-34) yönetimindeki TJV 921 plakalı çekici ve çekmekte olduğu 819 R plakalı birleştiren aracıyla anayolda seyreden araçlara öncelik tanımadan dikkatsizce bölünmüş ana yola giriş yaptığı esnada bölünmüş yol üzerinde sağ şerit içerisinde kavşağa yaklaştığında süratini salim bir hadde düşürmeden dikkatsizce seyreden zanlı Ali Kaplan (E-24) yönetimindeki UL 840 plakalı jeep aracın önünü tıkanması sonucu iki aracın çarpıştıklarını anlattı.

Erkan Çetin, kaza sonucu, UL 840 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Fikret Turşu ve Tuğçe Direm Çelik’in vefat ettiğini hatırlattı.

Çetin, mahkemeden hazır olmaları için Kaplan’ın uygun bir teminata, Kubacık’ın ise cezaevine göndermesini talep etti.

Mahkeme talebi uygun buldu ve Ali Kaplan (E-24)’ı 70 bin TL nakdi teminata bağlandı, İbrahim Kubacık (E-34) ise 3 ay süreyle cezaevine gönderildi. (MHA)