KKTC Engelliler Dayanışma Derneği’nin başkanı Ömer Suay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2023 yılı içerisinde yaklaşık 100 tekerlekli sandalye, 38 adet hasta yatağı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, 230 engelli bireyin aylık düzenli olarak hasta bezi gereksinimi sağlamış olduklarını ve yaklaşık 6000 gıda kolisi de binlerce aileye teslim edildiğini vurguladı.

Ömer Suay’ın paylaşımı şu şekilde:

“Şikayet etmiyor, çözüm üretiyoruz...

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği olarak şikayet eden değil üreten, sadece sorunları konuşan değil çözümleri ortaya koyan bir anlayışla çalışmalar yürütmeye gayret ediyoruz.

Üstlenmiş olduğumuz sosyal devlet misyonu üzere sosyo-ekonomik anlamda güçlük yaşayan insanımızın yanında olmayı, eğitim faaliyetleriyle yarınlara faydalı olabilecek bireyler yetiştirmeyi, ortaya koymuş olduğumuz anlayışla da gönüllere dokunmayı ilke edinmiş durumdayız çok şükür.

İfade ettiğim gibi biz şikayet etmek yerine çözüm üretmeyi tercih ediyoruz çünkü.

Bu anlayış ve bakış açısıyla, 2023 yılı içerisinde yaklaşık 100 tekerlekli sandalye, 38 adet hasta yatağı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, 230 engelli bireyin aylık düzenli olarak hasta bezi gereksinimi sağlanmış, yaklaşık 6000 gıda kolisi de binlerce aileye teslim edilmiştir.

Dernek bünyesinde düzenlenen teknoloji ve bağımsız hareket eğitimleriyle engelli gençlerin yarınlarına dokunabilmeyi, sadece kendileri değil çevreleri için de faydalı olan bireyler yetiştirebilmeyi hedeflemekteyiz.

Gelenek haline getirdiğimiz piknik, yemek ve benzeri organizasyonlarla da üyelerimiz arasındaki bağın kuvvetlenmesini, dayanışma ruhunu artırmayı ve her geçen gün daha sosyal bir sivil toplum yapısı amaçlıyoruz.

Ayrıca hepimizi derinden üzen, ülke insanımın da hayatını kaybettiği 6 Şubat Maraş depremin de dahi elinden geleni yapmaya çalışan, deprem bölgesine gidip KKTC'nin yardım malzemelerini bir yardım konvoyu ile oralara ulaştıran derneğimiz, emsal teşgil edecek bir sivil toplum mücadelesini ortaya koymaktadır.

Bizler gönüllüyüz. Çünkü ülkemizi de insanımızı da seviyoruz. Bugün yanımızda olan, katkıları ve samimiyetiyle varlığını hissettiren tüm gönüllülerimize, hatta engel çıkararak mücadelemizin artmasına vesile olanlara dahi teşekkür ediyorum.

Son söz olarak ifade etmek isterim ki sivil toplumu güç değil bir mücadele anlayışı olarak gördüğünüzde çok sayıda sorunun çözümüne ulaşabilmenin mümkün olduğunu yaşayarak tecrübe ediyorsunuz.”