Yenicami’de her transfer dönemi A takımın önemli isimlerinin satılmasına kulüp taraftarlarının tepkisi büyüyor. Son olarak Hascan Kırmaz’ın Doğan Türk Birliği’ne satılması büyük tepki ile karşılandı. Yenicami üyeleri ve taraftarları imzası taşıyan basın açıklaması ile kulüp başkanı Ali Özmen Safa’nın görevi bırakması istendi. Açıklamada transferlerden elde edilen gelirlerin kulüp hesabına değil, başkan Safa’nın hesabına yatırıldığı, hatta devlet katkısının da kulüp hesabına yatırılmadığı iddia edildi. Kulübün başkan dahil beş yönetici ile yönetilmesinin dernekler yasasına aykırı olduğu ifade edilen açıklamada, mali raporların da Kaymakamlığa ibraz edilmediği ileri sürüldü. Açıklamanın son bölümünde ise “Bırak kulübü batacaksa da biz batıralım, oyuncu satıp sezonu geçireceksek sana ihtiyaç yok” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şu şekilde:

Kamuoyunun dikkatine;

Yenicami Ağdelen Kulübü üyeleri ve taraftarları olarak üzülerek bu bildiriyi yayınlamak zorunda kaldığımızı belirtmek isteriz.

2 yıldır kulübümüzün başkanlığını yapan Sn. Ali Özmen Safa’nın öncelikle kulübümüze yaptığı maddi destekler için çok teşekkür ederiz.

Fakat teşekkür etmesini bildiğimiz gibi bu kulübün  transferlerden gelen ücretlerin tabiri yerinde ise bakkal hesabı ile kulübün hesabına yatmadığını ve sn başkanın kendi şirket hesaplarına yatırdığını, hatta ve hatta son olarak KTFF’ den alınan katkı payının croslu çek olmasına rağmen yine hesaba yatmadığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Herkesin bildiği gibi 2022-2023 sezonunun devre arasında bonservisli oyuncularımız Fırat Ersalan ve Yasin Açıkel’in 84.400 STG (seksen dört bin dört yüz) toplamda 9 adet çek karşılığında Değirmenlik SK ya satıldı. Yine ayni sezon 1 milyon TL ye Hasan Topaloğlu'nun satışından gelen çek in akıbetini merak etmekteyiz.

Bu çeklerin hiçbiri kulüp hesabına yatırılmadı.

Bilindiği üzere kulüpler, Dernekler Yasası ile yönetildiği için kulüp adına yazılan hiçbir çekin kulüp hesabı dışında kullanılması yasadışıdır.

Bu konuda en yakın zamanda hukuki süreç için avukat ile görüşmelerimiz başlayacaktır.

Yine Dernekler Yasası ve kulüp tüzüğü gereğince yönetim kurulu üyelerinin 12 kişi sayısı altında olması halinde mevcut yönetim düşmüş sayılmaktadır. Yenicami Y.K’sı şu an başkan, Asbaşkan, 2 sporcu sorumlusu ve 1 yk üyesi ile yürütülmekte, yine Kaymakamlığın belirlediği her yıl mali raporun kaymakamlığa sunulması işlemi hiçbir şekilde gerçekleşmemiştir.

Fazla uzatmaya gerek olmadığını düşünmekteyim;

2 yıl önce göreve gelirken ‘ben oyuncu satıp kulübü zora sokmayacağım ne transfer gerekirse de yapacağım bu kulübü giderken kasasında para ve tesislerde ilerleme kaydettirip ayrılacağım’ diyen Ali Özmen Safa’ya sormak isteriz,

 Fırat, Yasin, Hascan satıldı, yerine kimi aldın veya alacan başkan???

Tesislerde ilerleme oldu mu başkan? Elimizde kalan yer de gidiyor…

2 yılda harcadığın paranın fazlasını son yaptığın Hascan transferinde de çıkardın…

Şirketinden para çıktılarını kendi çekin ile yaptın girdileri Yenicami’nin çeklerini tefecilerde kırdırarak aldın…

Bırak kulübü batacaksa da biz batıralım, oyuncu satıp sezonu geçireceksek sana ihtiyaç yok.

YENİCAMİ ağır taştır...

Yenicami taraftarları ve üyeleri