Gazimağusa Kaymakamı Özden Keser yaptığı açıklamada Yeniboğaziçi Belediyesi hudutları içerisinde bulunan karavanları bugün itibari ile kaldırılmaya başlandığını belirtti.

Kaymakam Özden Keser kamu sağlığını, kamu güvenliğini ilgilendiren her şeyin kaymakamlığın yetki ve görev sınırları içerisinde olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

Karavan yerinin daha önce keşfini yaptık. İlgili birimlerle orada bir çarpık yapılaşma, sağlıksız hijyen koşullarına uymayan bir yapılaşma gördük.

Bu yapının orada olmaması gerektiğine karar verip ilgili paydaşlarla Yeniboğaziçi Belediyesi, Polis, Çevre ve Orman Dairesi ile birlikte bu yapıyı oradan kaldırmaya karar verdik.

Karavanların sahipleri bu karavanları ülkeye sokarken bir yerlere koymak için getirmişler. ‘Sadece buradan gidin de ne yaparsanız yapın’ yaklaşımı benim için çözüm değil.

Karavancılarımıza da devlet olarak yer göstermek bizim görevimiz. Bu anlamda sahillere sınırı olan belediyelerle toplantılarımızı yaptık ve belediye başkanlıklarının karavanlar için yer belirlemeleri gerektiğini söyledik ve zaman istediler.

Bu çalışma yapıldığı takdirde karavancılarımız daha sağlıklı daha hijyenik altyapısı ve çevresiyle daha güzel daha kaliteli bir yere sahip olacaklar. Belediyelerimiz de buradan bir gelir elde edecekler"5-1274-1243-132