Polis Genel Müdürlüğü (PGM), Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımları ile finanse edilerek, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi kanalıyla satın alınan araçlarla, araç filosunu güçlendirdi.

Polis Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle, PGM’ye, 7 adet panel van tutuklu sevk aracı, 2 adet çift kabin arazi aracı ve 1 adet suv tipi cip araç olmak üzere toplam 10 adet araç teslim edildi.

Törende ayrıca, polisiye olaylara ilk müdahalede ve kriminal olayları incelemede kullanılmak üzere, 2 adet polis motosikleti ile motosiklet sürücü kıyafeti, laboratuvar, olay yeri inceleme, fotoğrafçılık ve bomba imha malzemeleri, Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Genel Müdürlüğü’ne hibe edildi.

Törene, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Polis Genel Müdür 1. Yardımcısı Ahmet Beşerler, Polis Genel Müdür 2. Yardımcısı Zafer Zaifer, TC EGM Asayiş Daire Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, Büyükelçilik İçişleri Müşaviri 1. Sınıf Emniyet Müdürü Özer Korkmaz ve PGM’den yetkililer katıldı.

Tören, saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve konuşmaların ardından araçların teslimi, tanıtımı ve göreve uğurlanmasıyla tamamlandı.

Polis Genel Müdürlüğü’nde yer alan Araç ve Malzeme Teslim Töreni’nde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu araç anahtarlarını, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni’ye teslim etti.

Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, törende yaptığı konuşmada, Polis Genel Müdürlüğü’nü (PGM) günün koşullarına uygun, daha modern ve çağdaş hale getirmek amacıyla hazırlanan güçlendirme projesi kapsamında; Türkiye Cumhuriyeti’nin katkıları ile satın alınan ve hibe edilen araç, motosiklet ve kriminal malzemelerin, teşkilatın envanterine ve araç filosuna dahil edildiğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımlarıyla finanse edilerek, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği ofisi kanalıyla satın alınan; 7 adet panel van tutuklu sevk aracı, 2 adet çift kabin arazi aracı ve 1 adet suv tipi cip araç olmak üzere toplam 10 adet aracın PGM araç filosuna dahil edildiğini ifade eden Kuni, ayrıca polisiye olaylara ilk müdahalede ve kriminal olayları incelemede kullanılmak üzere, 2 adet polis motosikleti ile motosiklet sürücü kıyafeti ve kriminal olaylarda kullanılmak üzere, laboratuvar, olay yeri inceleme, fotoğrafçılık ve bomba imha malzemelerinin Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, PGM’ye hibe edildiğini söyledi.