Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Bakanlar, Müsteşarlar, Emekli Polisler, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, PGM I. Yardımcısı Ahmet Beşerler, İlçe ve PGM-Bölüm Müdürlerinin yanı sıra, Polis Teşkilatının çeşitli birimlerinde görev yapan polis ve itfaiye mensupları ile sivil hizmet görevlileri katıldı.

Polis Genel Müdürü Kasım Kuni günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; 30 Haziran 1964 tarihinde temelleri atılan Polis Teşkilatı’nın günümüze gelene kadarki süreçte oluşumunda yaşanan zorluklar ile süreçten bahsetti ve halkımıza daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla, gerek Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı gerekse hükümetin desteğiyle, Polis Örgütü’nün günün koşullarına göre çağdaş ve teknolojik bir yapıya kavuşturulup güçlendirilmesi için çalışmalara devam edildiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise konuşmasında; Polis Teşkilatının personel yetersizliğine rağmen, son yıllarda artan nüfusa karşın ülkedeki huzur ve güvenliğin sağlanması adına özverili şekilde çalıştığı ve Polis Teşkilatının ülkedeki asayiş ve huzurun kaynağı olmaya devam ettiğini vurguladı. Tatar ayrıca, tüm polis mensuplarının polis gününü kutlayarak başarılar diledi.

Konuşmaların ardından, yıl içerisinde emekli olan personele plaket ve hizmet belgeleri takdim edildi ve geceye müzik dinletisi ile devam edildi.