(…..4.07.2023…..MHA) Gazimağusa’da narkotik polisinin yakaladığı Aws A.H. Hliqawi,bu sabah mahkemeye çıkartıldı.
  
Polis, tasarrufunda  20 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazi Bulunduran zanlı aleyhine, mahkemeden 8 gün daha tutukluluk emri temin etti.

Mahkemede meseleyle  ilgili gelişmeleri aktaran  PGM’ye bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme  Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru İbrahim Gökova, aktardı. İbrahim Gökova, zanlıya uyuşturucu maddeyi satan şahsı aradıklarını belirtti ve tahkikatla ilgili yapacaklarını anlattı. İbrahim Gökova, zanlıyı 30 Haziran’da kaldığı evinde tespit ettiğini belirtti ve yaptığı aramada 20 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazi bulup incelenmek üzere emare aldığını kaydetti.

Tanık polis, emareleri incelenmesi için laboratuvarlara gönderdiğini, henüz bir sonuç temin edemediğini kaydetti ve mahkemeden tahkikatını tamamlayabilmek için süreye ihtiyacı olduğunu anlattı ve ek süre talep etti. Huzurundaki talebi uygun bulan yargıç, zanlının 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

(MHA)