Fileleftheros gazetesi, “Ara Bölgede Geçit Töreni – İşgal Askeri Ayios Demetios’a Da Girdi – Bölge Halkı Endişeli – İşgal Askerinden Ayios Demetios’ta Yeni Eylem” başlıkları altında manşetten fotoğraflı verdiği haberinde, Türk askerinin dün “Ayios Demetios” (Metehan) sınır kapısı bölgesinde, ara bölgede yer alan bir evin dışına kamera yerleştirme operasyonu gerçekleştirdiğini iddia etti.

Gazete, Türk askerinin dün akşamüzeri 17.00 sularında Metehan Sınır Kapısı’nın sol tarafında ve “Grigoriu okuluna” giden yolun sağında kalan, “Marullus’un Evi” olarak bilinen boş haldeki evin dış tarafına geldiklerini ve demir direk üzerine, muhtemelen kamera olan bir elektronik alet yerleştirdiklerini öne sürdü.

Elde edilen bilgilerin, sivil giyimli kişilerden de söz ettiğini savunan gazete, Rum Savunma Bakanı Mihalis Yorgallas ve RMMO’nun durumdan hemen haberdar edildiklerini ve Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla müdahalede bulunduklarını yazdı.

BM mensuplarının bölgeye giderek durumu kontrol etme girişiminde bulunduklarını da ifade eden gazete, Rum polisinin de teyakkuza geçerek bölgeye yakın sokaklarda hazır bulunduklarını vurguladı.

Gazete, onlarca Türk askerinin sadece dün değil önceki günlerde de bölgede bulunduğuna dair bilgiler olduğunu iddia etti.