Shimon Mistriel Aykut'un Güney Kıbrıs'ta tutuklanmasına ilişkin Afik Grup'tan basın açıklaması yapıldı.

Açıklama detayları:

Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki siyasi sorun ve tanımamazlık, 74 yaşındaki Türk ve KKTC vatandaşı Shimon Mistriel Aykut'un tutuklanması sorununu getirdi. Bu kararın uluslararası bir skandal olmakla birlikte, Güney Kıbrıs'ın bir oyunu olmaktan ibarettir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren iş adamlarını rehin almaya çalıştıkları apaçık ortadadır.

Shimon Mistriel Aykut, 20 yılı aşkın bir süredir Kuzey Kıbrıs'ta yaşamaktadır ve KKTC vatandaşıdır. İki ülke arasındaki siyasi çatışmalara, kendisi hiçbir şekilde dahil olmamıştır ve asla da olamaz. Siyasi çatışmaları barındıran bir şirketin sahibi de değildir, asla da olmamıştır. Aksine yıkıcı değil, tamamıyle yapıcı bir misyon üslenmiş ve sergilemiştir.

Afik Grubu, dünyanın en büyük hukukçularından birinin, şirketin tüm eylemlerinin yasal olduğu ve hükümetler arasındaki ihtilaflarla hiçbir ilgisi olmadığı yönündeki görüşüne sahiptir.

Kıbrıs Rum kesimi dürüstlük ve iyi niyetle hareket eden iş adamlarına yönelik yaptığı bu tehdit , korkutma ve gözaltına almalar ile , kendilerini daha da küçük düşürmektedir.

Ellerinden herhangi bir şey gelmediğinden dolayı bu yaptıkları komik ve nedensiz tutuklamalar vatandaşlarımızı korkutma, bezdirme ve KKTC'yi hiçe sayma politikası gütmekten ibarettir.

Bu da Güney Kıbrıs'ın uluslararası hukuku ciddi şekilde ihlal ettiğini göstermektedir.

Editör: Aynur DIRAĞAN