Rum tarafı şimdi de benzine ve mazota kusur bulmaya çalışıyor.Rum tarafında bir haber sitesi şu şekilde bir haber yaparak KKTC’den alınan petrolün kötü olduğunu yaymaya çalışıyor.

"İşgal Altından Yakıt Koyanlar Ciddi Mekanik Sorunlarla Karşı Karşıya Kalıyor" diye haber yapan site şikayeti olan kişilerin de çok komik olan röpörtajlarını yayınladı.

Güney Kıbrıs Mühendislik Bakan Yardımcılığı'nın yaptığı bir araştırmaya göre, son yıllarda işgal altındaki topraklardan akaryakıt satın alan birçok RUM vatandaşı araçlarında ciddi mekanik sorunlar yaşıyormuş.

Güneyde  son zamanlarda akaryakıt istasyonlarındaki trafiğin çok azaldığından şikayet eden akaryakıt istasyonu sahipleri de herkes KKTC,den benzin ve mazot alıyor bizler de seyrediyoruz iş yapamaz hale geldik diye selzenişte bulundular.

Bunu kendilerine yediremeyen rum tarafı şimdi de bu yalana sarıldılar. KKTC’den alınan benzin veya mazot araçlarımızı bozuyor yalanını ortaya attılar.

Bazı vatandaşlar ise verdikleri röpörtajlarda şunları belirttiler;
Kostas Lipotachtis, “Dün sabah aracımı çalıştırmak için düğmeye bastım ama aracım çalışmadı sonra çalıştı bu kez de kapanmadı. Bir daha asla!" Kuzeyden benzin almam dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen başka bir bayan arabasının gece kendi kendine çalıştığını ve korna çalmaya başladığını söyledi. Bu, son 6 gecedir gece yarısı tam 12'de sürekli olarak oluyor. Ve bu olayı KKTC’den aldığı mazota bağlıyor.

" Aracımı 6 farklı araba elektrikçisine götürdüm ve hiçbiri sorunun ne olduğunu çözemedi’’. Diyen kadın sürücü arabamı kuzeyde yıkattım ondan olabilir mi diye de bir cevap veriyor.