Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rusya'nın Kıbrıs sorununun çözümüne dair değişmez ilkeli yaklaşımını yeniden teyit ettiğini açıkladı. Zaharova, Türkiye'deki seçimlerin ardından Kıbrıs sorunu müzakerelerinin yeniden başlaması durumunda Rus tutumunun BM Güvenlik Konseyi kararları ve uluslararası hukuk çerçevesinde çözüm bulunması yönünde olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, nihai çözümün adadaki sakinler tarafından bulunması gerektiğini vurgulayarak, kendilerinin takvim veya hazır tarif dayatmalarına ihtiyaç olmadığını ifade etti. Önemli olanın iki toplumun yasal menfaatlerini ve endişelerini göz önünde bulundurmak olduğunu ve bunların temelini oluşturması gerektiğini dile getirdi.

Zaharova, Rusya'nın Türkiye ile birçok uluslararası ve bölgesel konuda işbirliği yaptığını ve Kıbrıs sorununun da bu kapsamda ele alındığını belirtti. Rusya'nın Kıbrıs sorununun çözümünde BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve uluslararası hukuka dayalı bir çözümü desteklediği vurgulandı.