Kempo Federasyonu’nun geçtiğimiz günlerde Tunus’ta düzenlediği 18. Kempo Dünya Şampiyonası’na katılan KKTC Kempo Savunma Sporları Federasyonu Milli Takımı, büyük bir başarı elde etti, ülkemize çok önemli derecelerle döndü. Göğsümüzü kabartan, ay yıldızlı bayrağımızı başarıyla dalgalandıran gençlerden ikisi ise bölgemizden; Muhammet Ege Öztürk ile Büşra Turan. İkisi de başarılarını kendilerine maddi ve manevi destekte bulunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile paylaştılar.


KEMPO MİLLİ TAKIMI, TUNUS’TAN DERECEYLE DÖNDÜ

KKTC Kempo Milli Takımı, katıldığı 18. İKF Kempo Dünya Şampiyonası’nda büyük başarı elde etti. 60 ülkeden 750 sporcu ile 83 hakemin görev yaptığı şampiyonada ülkemizi temsil eden KKTC Kempo Savunma Sporları Federasyonu Kempo Milli Takım sporcuları Mustafa Bürüncük ile İskele’den Muhammet Ege Öztürk ve Büşra Turan kategorilerinde önemli dereceler elde ederek ülkemizi gururlandırdılar.

Başarılarıyla göğsümüzü kabartan Muhammet Ege Öztürk 14-16 yaş Kempo Submission kategorisinde -70 kg sikletinde dünya 2.’si, Büşra Turan da 14-16 yaş kempo submission kategorisinde -70 kg semi-kempo dünya 2.’si oldu. Muhammet ve Büşra’nın başarıları bununla da sınırlı kalmadı. Muhammet; semi-kempo kategorisinde de dünya 3.’lüğü ile Kata kategorisinde de dünya 2.’si oldu.Büşra ise dünya 2.’liğinin yanı sıra 14-16 yaş kempo submission kategorisinde -60 kg sikletinde Dünya 3.’sü, Weapon Kata kategorisinde de dünya 3’sü oldu.

Muhammet ve Büşra, başarılarla döndüğü KKTC’de, kendilerine her konuda maddi ve manevi destekte bulunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu da makamında ziyaret ettiler. KKTC Kempo Savunma Sporları Federasyon Başkanı Mehmet İngenç, Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Dolu, İngenç Akademi Spor Derneği Başkanı Fatma Turan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Turan ile İlke Hürsöz’ün kendilerine eşlik ettiği Muhammet ve Büşra, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

SADIKOĞLU: “MUHAMMET VE BÜŞRA’NIN BAŞARISIYLA GURURLANDIK”

Bölgemiz çocukları Muhammet Ege Öztürk ile Büşra Turan’ın başarılarıyla gururlandıklarını söyleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, spora ve sporcuya katkılarının devam edeceğini ifade etti. Gençlere yatırım, geleceğe yatırım anlayışıyla hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Sadıkoğlu, Muhammet ve Büşra’yı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Başkan Sadıkoğlu, Muhammet ve Büşra’ya hediye çeki de takdim etti.