Aslında hayatımızda yapacağımız küçük değişiklikler sayesinde sevdiklerinizle birlikte uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip olabilirsiniz. Sadece bu maddeleri uygulayarak…

Aslında hayatımızda yapacağımız küçük değişiklikler sayesinde sevdiklerinizle birlikte uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip olabilirsiniz. Sadece bu maddeleri uygulayarak… Devamı için galeriye tıklayın.

Bu yazı içerisinde sizlere Sağlıklı Yaşam İçin İpuçları listeleyeceğim. Maddeleri düzenli olarak uygularsanız, sağlık açısından gelişiminizi net bir şekilde görebilirsiniz.

Listedeki her madde bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

• Düzenli Olarak Su İçmek

Vücudumuzda gerçekleşen birçok olayın temelinde su yatmakta olduğundan ve vücudumuzun iç dengesinin korunması açısından su içmek oldukça kritik önem taşımaktadır.

Günlük olarak minimum 2,5 litre su içmek sağlığınızı uzun vadede korumanıza yardımcı olur. Suyunuza limon, sebze katarak daha da güzel hale getirebilirsiniz.

• Beyin Egzersizleri Yapmak

Vücudumuzun sağlığı kadar beynimizin sağlığı kadar büyük önem taşımaktadır. Çünkü vücudumuzu yöneten, dengesini ayarlayan organ beynimizdir.

Egzersiz olarak yeni kelimeler öğrenmek, yeni bir dil öğrenmek veya düşünmeyi gerektiren oyunları oynamak beyin sağlığımızı korumak için yeterlidir.

• Dengeli Beslenmek

Sağlıklı yaşam tavsiyeleri yazılarında klişe olarak yerleşmiş bir tavsiye olsa da, listeme eklemeden duramıyorum. Her besinden yeteri kadar almak vücudumuzun gerekli vitaminleri almasına ve düzenlemeleri yapmasına yardımcı olmaktadır. Bu yüzden çok büyük önem taşır.

Yani burada bilmeniz gereken, çok yemek değil doğru yemek önemlidir.

• Uyku Düzeni

Uykumuzun saatinden daha önemli olan şey uykunun kalitesidir. Yani geç saatlerde uyuyup geç kalkınca uyuduğunuz saatin bir önemi kalmıyor. Uyku saatimiz tamamiyle bizimle alakalıdır. Yani bu sağlığımız için çok ciddi sorun yaratmaz.

Ama uyuduğumuz saat çok ciddi sorunlar yaratabilir. Her gün aynı saatte uyuyup kalkmaya dikkat etmeliyiz.