(21.07.2023…MHA…) Gazimağusa’da internet üzerinden kurdukları sahte araç satış sitesi aracılığıyla M.M.B. isimli şahıstan, sahtekarlıkla 200 bin TL temin eden S.S. ve O.K., 25’er bin TL teminata bağlandı.

Zanlılar,  bu sabah Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkartılarak  ileride yargılanmak üzere 25’er bin TL nakdi teminata bağlandı.

Mahkemede, meselenin talebini mali polis Yağız Kol aktardı.

Tanık polis Yağız Kol, zanlıların, 17 Temmuz 2023’te Gazimağusa’da meydana gelen Bilişim Sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık, Suç gelirlerinin aklanması ve önlenmesine aykırı hareket ve Sahtekarlıkla para temini suçlarından methaldar olduklarını hatırlattı.

Yağız Kol, zanlıların internet üzerinden sahte olarak oluşturulan site üzerinden, gerçekte var olmayan Mercedes marka araç satışı için ön sipariş bedeli adı altında, M.M.B. ‘den, 200 bin TL nakit parayı adı edilenin  banka hesabından, zanlı 1’in  sekter  olduğu Arsen Ticaret Ltd. hesabına aktarılması sağlandığını kaydetti.

Kol, 200 bin TL’te tedbir konulmasını için girişim başlattığını söyledi ve mahkemeden devam eden tahkikata etki etme olasılığı bulunmayan zanlıları teminata bağlamasını istedi.

Yargıç Nuray Nejdet, zanlıların KKTC dışına çıkmaktan men olunmasına, 25’er bin TL nakdi teminat yatırmasına, zanlılar lehine KKTC vatandaşı 1’er kefilin 100’er bin Tl’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi. (MHA)