Girne’de başlayan soruşturma büyüyor. Dosyalardan yeni isimler çıkıyor, yabancı uyruklu onlarca kişi aranıyor.
TUTUKLU SAYISI 15’E YÜKSELDİ!
Girne’de bir ihbar üzerine başlatılan ve ülke gündemine bomba gibi düşen sahte ehliyet soruşturması her geçen gün daha da derinleşiyor. Polis ekiplerinin titizlikle yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 15’e yükselirken, zanlılar bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Soruşturmanın merkezinde ise Girne’de faaliyet gösteren Güvenyol Şöför Okulu ile Gelir ve Vergi Dairesi işlemleri bulunuyor. Polis, elde edilen belge ve dosyalar üzerinden yürüttüğü incelemelerde yeni isimlere ulaşırken, sahte olduğu değerlendirilen öğrenci ehliyetleriyle ilgili çarpıcı bulgular ortaya çıkıyor.
DOSYALAR TEK TEK İNCELENDİ: 12 ŞÜPHELİ EHLİYET TESPİT EDİLDİ
Polisin mahkemede aktardığı bilgilere göre, yapılan incelemelerde şimdiye kadar 12 kişinin öğrenci ehliyetinin Girne’de usulsüz şekilde çevrildiği belirlendi. Soruşturmanın genişletilmesiyle birlikte emare olarak alınan dosyalar üzerinde detaylı inceleme başlatıldı.
Dosyalarda adı geçen kişilerin tek tek tespit edilerek tutuklanmaya devam edildiği öğrenilirken, soruşturmanın önümüzdeki günlerde daha fazla kişiye ulaşabileceği değerlendiriliyor.
PARA KARŞILIĞI SAHTE EHLİYET İDDİASI
Soruşturmanın en dikkat çekici boyutlarından biri ise bazı kişilerin kendi talepleri doğrultusunda para karşılığında sahte ehliyet aldığı yönündeki iddialar oldu.
Polis kaynaklarından edinilen bilgilere göre, özellikle yabancı uyruklu bazı şahısların sürüş sınavı ve yasal prosedürleri tamamlamadan ehliyet sahibi oldukları yönünde güçlü şüpheler bulunuyor. Bu kapsamda çok sayıda kişinin arandığı ve yeni tutuklamaların gündemde olduğu öğrenildi.
POLİSTEN MAHKEMEDE KRİTİK AÇIKLAMA
Girne Adli Şube’de görev yapan polis memuru Kemal Dilek, mahkemede verdiği ifadede soruşturmanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve birçok detayın araştırıldığını söyledi.
Dilek, ek tutukluluk süresi içerisinde yapılan çalışmalarda 12 kişinin öğrenci ehliyetinin çevrildiğinin belirlendiğini aktarırken, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dışındaki üçüncü ülke vatandaşlarının ehliyet işlemlerinin yalnızca Lefkoşa Gelir ve Vergi Dairesi’nde gerçekleştirilebildiğini vurguladı.
Bu durumun soruşturmanın yönünü değiştirebilecek önemli bir detay olduğuna dikkat çeken polis, hem Girne hem de Lefkoşa’daki resmi işlemlerin mercek altına alındığını ifade etti.
GÜVENYOL ŞÖFÖR OKULUNDAKİ DOSYALAR MERCEK ALTINDA
Soruşturmanın odak noktalarından biri haline gelen Güvenyol Şöför Okulu’nda ele geçirilen dosyalar üzerinde uzman ekiplerin incelemeleri sürüyor.
Dosyalardaki bilgi ve belgelerin çapraz kontrol edildiği, resmi kayıtlarla karşılaştırıldığı ve sahtecilik zincirinin tüm halkalarının ortaya çıkarılmaya çalışıldığı belirtildi.
Polis ayrıca dosyalarda adı geçen bazı kişilere henüz ulaşılamadığını ve bu şahısların aktif olarak arandığını mahkemeye aktardı.
MUHACERET KAYITLARI İNCELENİYOR
Soruşturma kapsamında 13 zanlının muhaceret kayıtlarının detaylı şekilde incelendiği öğrenildi. Polis, şahısların ülkeye giriş-çıkış hareketleri ile ehliyet işlemleri arasındaki bağlantıları araştırıyor.
Yetkililer, elde edilecek verilerin soruşturmanın seyrini önemli ölçüde etkileyebileceğini ve yeni suç unsurlarını ortaya çıkarabileceğini belirtiyor.
MAHKEMEDEN 7 GÜN DAHA TUTUKLULUK KARARI
Polisin yürüttüğü kapsamlı soruşturmanın devam ettiğini dikkate alan Yargıç Mine G. Serden, tüm zanlıların soruşturmanın selameti açısından 7 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.
SAHTE EHLİYET SKANDALINDA YENİ TUTUKLAMALAR GÜNDEMDE
Girne’de başlayan soruşturma büyüyor. Dosyalardan yeni isimler çıkıyor, yabancı uyruklu onlarca kişi aranıyor.
Yorumlar





