Bilişim sistemleri üzerinden sahtecilik yapmakla suçlanan 3 kişi teminata bağlandı
POLİS: SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Mali Şube’de görevli polis ekiplerinin Kıbrıs Ada Emlak direktörü Merih İzmirlioğlu aleyhinde başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan S.Y., U.A. ve S.K. aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlandı. ‘Ağır bir suç işlemek için gizli ittifak’ ve ‘Suç işlemeye teşebbüs’ suçlarından tutuklanan zanlılar yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarılarak teminata bağlandı.
POLİSİN SORUŞTURMASI DEVAM EDECEK
Mali Şube’de görevli polis memuru Emre Tek, zanlıların şuan başka suçlamalarla bağlantılı tutuklu olan Merih İzmirlioğlu soruşturma kapsamında tutuklandıklarını, bilişim sistemlerini kullanarak sahtecilik ve suç gelirlerini aklama suçlarından aleyhlerinde soruşturma başlatıldığını söyledi. Zanlıların cep telefonu ve bilgisayarlarında mahkeme emri ile yapılan ilk incelemelerde, özellikli pos cihazları ile ilgili araştırmalar yaptıkları ancak getirdiklerine dair herhangi bir tespit yapmadıklarını kaydeden Tek, soruşturmanın devam ettiğini zanlıların etki edecekleri kısmın tamamlandığını belirtti.
Polis memuru Tek, KKTC vatandaşı olan zanlıların ileride davalarında hazır olmasını sağlamak için uygun bir teminat talebinde bulundu.
Mahkeme, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, 150’şer bin TL nakit, KKTC vatandaşı 1’er kefilin imza edeceği 500’er bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest kalmalarına emir verdi.





