UBP milletvekili Alişan Şan, Ombudsman bütçesi üzerine söz alarak, 2024 bütçesinin hayırlı olmasını diledi, bütçenin hazırlanmasına büyük emek verildiğini kaydederek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Şan, yaklaşık 13 ay Maliye Bakanlığı yaptığını, şu anda ise Ekonomi komitesinde görev yaptığını ifade ederek, yapıcı eleştirileri her zaman dikkate aldığını söyledi.

Bütçe görüşmelerindeki eleştirilere işaret eden Şan, Maliye Bakanı Berova’dan özellikle Anayasal kurumların bütçesel sorunlarının çözüleceğine dair söz alındığını belirtti.

Şan, muhalefet milletvekillerine hitaben “Bu kurumların itibarını düşürmemeniz gerek ama serzenişlerinizi yerinde buluyorum” dedi.

Komitede söz alan milletvekillerinin özellikle kadro eksikliği ve Ombudsmandaki bütçe yetersizliği üzerine durduğunu ifade eden Şan, “Evet bu konuda sıkıntı var. Evet, yolluk kalemlerinde artış var ama görünürlükte de artış var” şeklinde konuştu.

Dubai’deki toplantıyla ilgili TAK yayınlarının Ombudsmanlar dergisinde yer aldığını, bunu öğrenmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Şan, TAK’ın görüntülerinin diğer ombudsmanlarla da paylaşıldığını, bunun bile iyi ilişkiler için zemin oluşturduğunu kaydetti.

Şan, Ombudsmanın kadro yasasının yakın bir zamanda Meclis’e geleceğini de söyleyerek, kurumda hukukçu, bilişimci, iletişimci olmadığını, kısa vadede sorunu çözebilmek için sözleşmeli personel almak istediklerini ancak bunun yapılamadığını söyledi.

Şan, Ombudsmanın 57 dosyada idare ile istişare kurduğunu da belirterek, “İlk hedef raporlama yapmaktan ziyade vatandaşla idare arasındaki sorunları çözebilme olmalı” dedi.

Şan’ın bu açıklamasına muhalefet milletvekillerinden eleştiri geldi.