(03.11.2023…..MHA…..) GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ PERŞEMBE PAZARI'NDA VATANDAŞLAR VE ESNAFLAR ARASINDA FİYATLAR VE TÜKETİM ÜZERİNE GÖRÜŞME YAPILDI.

Gazimağusa Belediyesi Perşembe Pazarı’nda vatandaşlara Pazar fiyatları soruldu.

5-79

Vatandaşların birçoğu Pazar fiyatlarının yüksek olmasından dolayı şikayetçi oldu.

7-60

Ancak, az bir kesim ise Pazar fiyatlarını normal bulduklarını ifade etti.

Vatandaşlar, poşetlerin maliyetini düşürmek amacıyla alışveriş alışkanlıklarında değişiklik yaptıklarını dile getirdiler.

12-62

Vatandaşlar poşetlerinin maliyetini düşürmek için eskiden aldıkları sebze ve meyve miktarını azalttıklarını, poşetleri daha az doldurarak alışveriş yaptıklarını belirttiler.

Geçtiğimiz senelere kıyasla kilo kilo aldıkları sebze ve meyveyi bu sene daha az alarak vatandaşlar maliyeti düşürdüklerini belirttiler.

6-64

Vatandaşların Pazar alışverişlerine ne kadar bütçe ayırdıkları konusunda ise farklı fikirleri vardı.

3-83

Bir kesim vatandaş 200 TL gibi daha düşük miktarlarla alışveriş yaparken, bir kesim 1000-1500 TL gibi alışverişlerine daha yüksek bütçeler ayırdıklarını belirttiler.

13-61

Esnaflar ise genel olarak zor bir dönemden geçtiklerini dile getirdiler.

8-60

Fiyatlardan şikâyet eden vatandaşlara rağmen, sürecin uzunluğundan ve maliyetin her aşamada artmasından dolayı kar marjlarının daraldığını anlattılar.

2-103

Özellikle meyve ve sebzelerin tedarik edilene kadar birkaç farklı aşamadan geçtiğini ve bu süreçte maliyetlerin katlandığını belirttiler.

9-60

Bunun yanı sıra ayrıca benzin fiyatlarındaki artışların getirme sürecindeki maliyeti daha da artırdığını vurguladılar.

Esnaf Perşembe Pazarı’nın her hafta kurulduğu ve özellikle korona döneminden önce kalabalık olan Pazar yerinde yerli vatandaşların azaldığı, daha çok yabancı vatandaşların alışveriş yaptığını anlattılar.

10-66

Pazar fiyatları ve tüketim alışkanlıkları üzerine yapılan bu görüşme, vatandaşların maliyetleri düşürmek adına alışveriş alışkanlıklarını değiştirdiğini ve fiyatlar konusunda genel bir memnuniyetsizlik olduğunu gösterdi.

Esnafların da kar marjlarındaki daralma ve maliyet artışları nedeniyle zorlu bir dönemde oldukları görüldü.

11-61

Bu şikayetler, belediye ve ilgili yetkililer tarafından dikkate alınarak, yerel ticaretin iyileştirilmesi, fiyatların makul seviyelere getirilmesi ve yerel esnafın desteklenmesi için adımlar atılmasına yardımcı olabilir.

4-70

Tüketici memnuniyeti ve ekonomik sürdürülebilirlik arasında denge kurulması, her iki tarafın da daha sağlıklı bir ticaret ortamında bulunmasına katkı sağlayabilir. (MHA)