UBP Grup Başkanvekili Ahmet Savaşan, maaşlar arasındaki dengenin sağlanmasına yönelik yasal düzenleme için Meclis’te önemli bir adım atıldığını açıkladı.

Savaşan, Başbakan Ünal Üstel’in geçen hafta hükümet adına Meclis’te yaptığı öneri doğrultusunda, UBP ve CTP gruplarının mutabakatıyla “Maaşlar arasındaki dengenin sağlanmasına ilişkin geçici ve özel (AD-HOC) komitenin” kurulduğunu duyurdu.

Komitenin; UBP’den 2, CTP’den 2, DP’den 1, YDP’den 1 ve bağımsız milletvekillerinden 1 üye olmak üzere toplam 7 kişiden oluşacağını belirten Savaşan, mevcut maaş uygulamalarının bu komitede yeniden ele alınacağını söyledi.

Hayat pahalılığı artışlarının bareme göre yapılmasının, yüksek maaş alan kesimlere rakamsal olarak daha fazla artış sağladığına dikkat çeken Savaşan, bunun maaşlar arasındaki farkı giderek artırdığını kaydetti. Kurulan komiteyle, bir sonraki hayat pahalılığı ödeneği belirlenene kadar siyasi kamu görevlileri ile müşavir ve üst kademe yöneticilerinin maaşlarının yeniden düzenlenmesine olanak tanınmasının hedeflendiğini ifade etti.

Savaşan, yapılacak düzenleme kapsamında üst kademe yöneticilerinin maaşlarından gerçekleştirilecek kesintilerden elde edilecek kaynağın ise engellilerin desteklenmesi amacıyla kullanılacağını vurguladı.