Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) başlayan "sahte diploma" soruşturması kapsamında tutuklanarak 2 ay süreyle cezaevine gönderilen okulun küçük ortağı ve aynı zamanda Genel Sekreteri Serdal Gündüz, teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Tutukluluk süresi dolduğu için yeniden mahkemeye çıkarılan Serdal Gündüz'ün hükümsüz tutuklu olarak 3 ay daha cezaevine gönderilmesine karar verildi.

Mahkemede olguları Müfettiş Muavini Namık Kemal Baz, aktardı.

Polis, zanlının "Sahte Resmi Evrak Düzenleme", "Sahte Resmi Evrakı Tedavüle Sürme" ve "Sahte Evrak Düzenlenmesini Tahrik Etme" suçlamasından methaldar olduğunu belirtti.

Polis, zanlının bugüne kadar 18 kişiye önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora diploması verilmesi konusunda okul çalışanlarını tahrik ederek not girişi yapılmasını sağladığını ve bu kişilere diploma verildiğini söyledi.

Polis, söz konusu 18 kişinin diplomasının Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulduğunu, bu kişilerin 8'inin ise çalıştıkları kuruma erken terfi, maaş barem artışı ve terfilerden avantaj almak için tedavüle sürerek suç geliri elde edildiğini söyledi.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlının yurtdışına kaçma şüphesinin bulunduğuna dikkat çekerek zanlının her ne şartta olursa olsun 3 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.