(8.05.2023…..MHA…..) Güney Kıbrıs Limasol’da apartman dairesinde Ukrayna bir kadın ölü olarak bulunduğu ve kadının cinayet zanlısı olarak 25 yaşındaki Erkan Alkan isimli bir şahıs arandığı duyuruldu. Erkan Alkan’ın Güney Kıbrıs’ta Türkiye’den siyasi sığınmacı olarak bulunduğu bildirildi.

Kadının cesedi, dün erken saatlerde Germasoya'daki bir apartman dairesinde bulunduğu ve cinayete kurban giden kadının, iddiaya göre söz konusu sığınmacıyla buluşmayı ayarladıktan birkaç saat sonra, dün sabah saat 01.00 civarında Limasol’da bir apartmanının zemininde yarı çıplak, bağlı ve ağzı tıkanmış halde bulunduğunu açıkladı.

Polis olay yerine gelerek, hemen olay yerini kordon altına aldı.

Ceset üzerinde yapılan otopsi sonucunda kadının boğularak öldürüldüğünü ve cinayetin muayeneden 4 ila 7 saat önce işlendiğini söyledi.

Polisten yapılan açıklamada, ise “olay yerinde yapılan incelemelerde, maktulün plastik kablo bağlarıyla bağlanmış halde bulunduğu ve olay yerinde bulunan diğer delillerin de kadının boğularak öldürüldüğü ilk belirleme olduğu” tespit edildi.

Polis olayın 25 yaşındaki Türkiye'den siyasi sığınmacı Erkan Alkan'a işaret ettiğini kaydetti.

Alkan’ın isminin ve fotoğrafının polis internet sitesinde yayınlandığı ve Kuzey Kıbrıs’a geçme ihtimali nedeniyle geçiş noktaları da dâhil olmak üzere adanın tüm çıkış noktalarına dağıtıldığı kaydedildi.

Polise göre, öldürülen kadın ile Erkan Alkan’la cumartesi günü saat 20.00 ile 23.00 arasında cinsel ilişkiye girmek için buluştuğu iddia edildi.

Ukraynalı olan kadının geçen yıldan beri Güney Kıbrıs'ta yaşadığı belirtildi.

Polis, cinayet zanlısının yerini belirlemeye yardımcı olabilecek herhangi bir bilgiye sahip olan kişilerin, 1460 numaralı hattı veya en yakın polis karakolunu aramasını istedi.(MHA)