Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi katkılarıyla Sıla 4’ün Bir Damla Akdeniz Notalar kitabı yayımlandı. Şarkılarıyla Kıbrıs Türkü’nün yüreğinde taht kuran Sıla 4’ün kuruluşunun 60. Yılına ithafen yayımlanan Bir Damla Akdeniz Notalar kitabı okuyucuya Sıla 4 ve Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nun önsöz ve sunuş yazılarıyla sunuluyor.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, “Kültürümüzün, yaşadıklarımızın veya yaşayamadıklarımızın ve bizi biz yapan değerlerin toplamı” olarak nitelendirdiği Bir Damla Akdeniz Notalar kitabını “Sıla 4 gibi değerleri olan bu küçük ada onların şarkılarıyla hayal etmeye devam edecek ve var olacaktır.” diyerek okuyucuya sunuyor.

 Önsözünde Sıla 4’ün öyküsünün ve çalışmalarının anlatıldığı kitapta, grup üyeleri; Erdinç Gündüz, Raif R. Denktaş, Aydın Kalfaoğlu ve Ferahzad Gürsoy’un özgeçmişlerine de yer veriliyor.

Bir Damla Akdeniz Notalar kitabı, bugüne kadar ezgileri notalara aktarılmamış olan Sıla 4 şarkılarının Oskay Hoca tarafından notaya aktarılan ezgi ve sözlerini içeriyor.

Aralarında; Ararım Sorarım Seni, Ata Binesim Geldi, Camı Cama Çatarlar, Gelmedin, Ölüm Allahın Emri, Yine Seni İsterdim Ben ve Zeytinden Aşı Mısın isimli Kıbrıs Türk halkının yüreğine taht kuran Sıla 4 şarkılarının bulunduğu, 29 şarkıyı içeren kitabın tanıtım ve imza günü etkinliğinin yeri ve tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak