Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, bu yıl Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı-2023’ü Girne-Karaoğlanoğlu bölgesinde gerçekleştirecek.

Sivil Savunma, 9 Kasım’da düzenlenecek tatbikat hakkında bugün Yenişehir’deki sosyal tesisler gazinosunda basın toplantısı düzenledi.

Toplantı sırasında tatbikatın amacının ‘ülkedeki afet acil durum yönetimi sistemi içinde yer alan birimlerin hazırlık seviyesini denemek, bu gibi hallerde ülkemize gelecek yardım kuruluşları ile iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, afet ve acil durum hallerine yönelik farkındalık yaratmak ve yardımlaşmayı artırarak, tespit edilecek eksikliklerin giderilmesini sağlamak’ olduğu açıklandı.
 

ATİLLA KARACA

Öte yandan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı-2023 hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Başkan Karaca, tatbikatın detaylarını aktararak tüm basın mensupları ve halkı tatbikatı izlemeye davet etti.
 

YUSUF EKER

Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Yusuf Eker de tatbikat ile ilgili detayları kamuoyu ile paylaştı. Yusuf Eker, tatbikatın bu yıl daha da geliştirildiğini ve bu tatbikatla uluslararası yardımların koordinasyonunda çok önemli olduğunu kaydetti.

Bölgemizin sismik açıdan dikkat edilmesi gereken bir bölge olduğunu söyleyen Eker, aynı zamanda tatbikatın amaçlarını da detaylı şekilde aktardı.