Girne’de 161 gram hintkeneviri operasyonu
Girne’de 15 Nisan tarihinde polis kontrolü esnasında zanlı İ.S.’nin tasarrufunda bulunduğu toplam 161 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi sokak ortasına atarak kaçmaya çalıştığı belirlendi. Olay yerinde yapılan hızlı müdahale sonucu zanlı yakalanırken, soruşturmanın derinleştirilmesiyle olayın perde arkası da ortaya çıkmaya başladı.
2 Bin TL Karşılığında Farklı Noktalara Uyuşturucu Bırakmış
Polis soruşturmasında, aranan bir başka şahsın yönlendirmesiyle zanlı A.T.’nin çeşitli noktalara 2 bin TL karşılığında uyuşturucu madde bıraktığı tespit edildi.
Polis, zanlıların uyuşturucu dağıtımını organize bir şekilde gerçekleştirdiği yönünde ciddi bulgular elde edildiğini belirtirken, olayın yalnızca bireysel kullanım değil, satış ve dağıtım ağıyla bağlantılı olabileceği değerlendiriliyor.
Cep Telefonlarında Kritik Deliller Silinmiş
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mert Osmanlılar, mahkemede verdiği ifadede zanlıların cep telefonlarında önemli verilerin silindiğini açıkladı.
Osmanlılar, zanlı A.T.’nin telefonunda çok sayıda mesajın silindiğini, İ.S.’nin telefonunda ise uyuşturucu satışına ilişkin mesajların silinerek yok edilmeye çalışıldığını belirtti.
Polis, bu verilerin teknik inceleme ile geri getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve soruşturmanın bu aşamada kritik bir noktada olduğunu ifade etti.
Mahkemeden Ek Tutukluluk Kararı
Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını vurgulayan polis, zanlıların serbest kalmasının delillere zarar verebileceğini belirterek ek tutukluluk talebinde bulundu.
Yargıç Mine G. Serden, yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve dijital delillerin incelenmesinin sürdüğünü dikkate alarak, zanlıların 3’er gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.





