BoE, piyasaların genel beklentisine paralel olarak, temel faiz oranını çeyrek puan artırarak %4,5'e yükseltti ve borçlanma maliyetlerini 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıkardı.

Faiz kararının ardından paylaşılan karar metninde ise İngiltere Merkez Bankası’nın artık resesyon öngörmediği ancak çoğunlukla gıda fiyatlarındaki beklenmedik büyük ve kalıcı artışlar nedeniyle enflasyonun umduğundan daha yavaş düşmesinin beklendiği bildirildi.

Böylelikle karar öncesinde satıcılı bir seyir izleyen sterlin/dolar, faiz kararı sonrasında 1,2609 dolara kadar yükseldi.

Sterlin faiz kararının ardından Türk Lirası karşısında ise 24,7966 seviyesine kadar çıkarak, gün içi rekor seviyesini tazeledi.

Londra'daki RBC Captial Markets Küresel Makro Stratejisti Peter Schaffrik ise "Temel varsayımlardaki değişikliğin şahin bir görünümde olduğunu belirterek, GSYİH (gayri safi yurtiçi hasıla) ve enflasyon beklentilerini yükselttiler, ayrıca iş gücü piyasasındaki sıkılığı da vurguladılar" dedi.

Euro ve sterlinin de dahil olduğu altı büyük rakipten oluşan bir sepet karşısında doları ölçen dolar endeksi ise %0,38 artışla 101,61'e yükseldi.

National Australia Bank FX Stratejisti Rodrigo Catril ise konuyla ilgili paylaşımında "Piyasa hangi ekonominin daha hızlı yavaşlayacağını değerlendirmeye çalışıyor ve son verileri nasıl okuyacağı konusunda kararsız." değerlendirmesinde bulundu.